İl Müdürü Yazıcı, yaz okulları ve DYK kurslarının en verimli şekilde sürdürülmesi ve öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli rehberlik ve desteğin sağlanacağını belirtti.

Kentte 10 lise, 24 ortaokul, 19 ilkokul ve 1 bilim sanat merkezi DYK ve yaz okulu kurs merkezleri olarak belirlendi. Kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmayacak. 

1 Temmuz-29 Temmuz tarihleri arasında haftada 5 gün ve 13.30'dan sonra olmak üzere; ortaokul 8. sınıf, lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları(DYK) verilmeye başlandı. Mezun öğrencilere yönelik kurslar ise müracaatlara göre halk eğitimi merkezlerinde gerçekleştiriliyor. 

Nevşehirli ortaokul öğrencisi Türkiye şampiyonu oldu Nevşehirli ortaokul öğrencisi Türkiye şampiyonu oldu

Yaz okulu kapsamında, 2. sınıftan itibaren tüm sınıf kademelerinde öğrenim gören öğrenciler için en fazla 2 alanda olmak üzere; spor(atletizm, basketbol, satranç vb.), görsel sanatlar(resim, ebru, hat vb.), müzik(keman, gitar, kanun vb.) ve bilişim(yazılım, robotik kodlama, ofis programları vb.) alanlarında tercih imkanı sunuldu.

Whatsapp Image 2024 07 09 At 18.36.59

Kaynak: HABER MERKEZİ