Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, boks branşında Milli Takım’da Nevşehirli Esra Yıldız Kahraman’da yer alacak. Genç boksör, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

NGC heyetinden Vali Fidan’a ziyaret NGC heyetinden Vali Fidan’a ziyaret

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Esra Yıldız’ın olimpiyatlarda mücadele edecek olmasından dolayı büyük bir gurur duyduklarını belirtti. Özdemir, yaptığı açıklamada, “Esra Yıldız, kariyerine birçok ulusal ve uluslararası başarı sığdırmış genç bir sporcu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda da ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırmak için elinden geleni yapacağına inanıyoruz. Sporcumuzun Paris 2024 Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olmasından dolayı son derece mutluyuz. Esra Yıldız, yeteneği ve azmi ile gençlerimize örnek teşkil ediyor. Kendisine başarılar diliyor, her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

57 kilogramda mücadele edecek olan Esra Yıldız Kahraman burada şampiyon olarak Nevşehir tarihindeki ilk olimpiyat altın madalyasını kazanan isim olmayı hedefliyor.

PARİS 2024 BOKS KAFİLESİ KADIN MİLLİ TAKIMI

50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 57 kiloda Esra Yıldız Kahraman, 60 kiloda Gizem Özer, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Kaynak: BÜLTEN