Ceyhanlı Miili Atlet Dr. Serap Aktaş yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Uzun yıllar Türk Atletizmine sporcu, koordinatör, organizatör, eğitimci olarak hizmet etmiş, ilkleri başarmış şampiyon, rekortmen bir milli atlet ve aynı zamanda Doktorasını tamamlamış bir akademisyen olarak, Atletizm Federasyonunun kuruluşunun 102. yılında, 31 Ekim 2024 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulda Atletizm tarihimizde kadın aday olarak bütün varlığımla, bilgimle, tecrübelerimle, eğitimimle Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’na adaylığımı büyük bir onur ve heyecanla açıklıyorum.

Spor ve iş kariyerim boyunca elde ettiğim tecrübeler, akademik bilgi birikimim ve başarılarımla, Ben” değil “Biz” olarak gerçek ve tutarlı projelerimizle Türkiye genelinde Atletizmi geliştirmek ve yaygınlaştırmak, Atletizm tarihimizi ve değerlerimizi korumak, genç sporcularımıza ilham vermek, ülkemizi uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde temsil etmek ve başarılarımızı en üst düzeye çıkarmak, sporcularımızı ve antrenörlerimizi korumak, gelişimlerini sağlamak ve sürdürülebilirliklerini devam ettirmek, tesis sorunlarımızı çözmek, camiamızı bir araya getirmek, bütünlüğümüzü sağlamak ve ekibimle bir fark yaratmak için özellikle adalet, cesaret, dürüstlük, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve tarafsızlık adına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığına adayım. Türkiye’nin dört bir yanındaki genç yeteneklerin önünü açacak, Atletizme olan ilgiyi artıracak güncel projelerle, Atletizm camiamıza yeni bir soluk kazandırmayı hedefliyorum. Türk Atletizmini daha ileriye taşımak için çıktığım bu yolda, siz değerli Atletizm severlerin ve camiamızın desteğini bekliyorum.

SERAP AKTAŞ KİMDİR ?

1971 yılında, Adana'nın Ceyhan İlçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenim hayatımı Ceyhan’da tamamladım.1993 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden mezun oldum. 2014 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Yüksek Lisans Eğitimimi, 2023 yılında ise Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Spor Yönetimi alanında Doktora Eğitimimi tamamladım. İngilizce bilmekteyim.

Nevşehir nöbetçi eczane (6 Eylül) Nevşehir nöbetçi eczane (6 Eylül)

28 Aralık 2001 tarihinden itibaren sözleşmeli spor uzmanı ve 26 Eylül 2008 tarihinden itibaren ise kadrolu Sportif Eğitim Uzmanı olarak (Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü) Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünde çalışmaktayım.

1997 yılında Akdeniz Oyunlarında Maratonda oyunlar rekoru kırarak Ülkemize kadınlarda ilk defa altın madalya kazandırarak Akdeniz Oyunları Şampiyonu oldum, 1996 Atlanta ve 2000 Sidney Olimpiyat Oyunlarında maraton dalında yarıştım, yedi ayrı mesafede 23 kez Türkiye rekorları kırdım (1500m, 1mil, 3000m, 5000m, 10000m, Yarı Maraton ve Maraton), İstanbul (Avrasya) Maratonunda kadınlarda birinciliği kazanan ilk ve tek Türk kadın atletim, Dünyanın en büyük maratonlarına ismen davet edildim ve buralarda Türkiye rekorlarını geliştirerek başarılı sonuçlar elde ettim (Londra Maratonu, Osaka Maratonu, Berlin maratonu, Hamburg Maratonu, New York Maratonu, Rotterdam Maratonu ve Viyana Maratonu), farklı yıllarda Avrupa Milletler Kupasında ve Balkan Şampiyonalarında ilk üçte yer aldım, Akdeniz Oyunlarında Atletizm ’de ülkemize kadınlarda ilk defa altın madalya kazandırdığım için memleketim Ceyhan’da üç kilometrelik koşu parkuruna 1999 yılında “Serap Aktaş Koşu Yolu” adı verildi, uluslararası başarılarımdan dolayı birçok spor Ödülü aldım (Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi “Olimpiyat Meşalesi Naili Moran” Ödülü (1997), NTV Yılın Sporcusu Ödülü (1997), Sedat Simavi Spor Ödülü (1997), 44. Milliyet Gazetesi Yılın Sporcusu Şeref Kürsüsü 3.’lük Ödülü (1997), Renault Mais Yılın Sporcusu Ödülü (1997-1998), Renault Mais Şeref Kürsüsü yarışması 10. yıl Ödülü (2000), Vodafone İstanbul Maratonu Vefa Ödülü (2014).

Uzun yıllar Türk Atletizmine sporcu, koordinatör, organizatör, eğitimci olarak hizmet etmiş, ilkleri başarmış şampiyon, rekortmen bir milli atlet ve aynı zamanda Doktorasını tamamlamış bir akademisyen olarak, Atletizm Federasyonunun kuruluşunun 102. yılında, 31 Ekim 2024 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulda Atletizm tarihimizde kadın aday olarak bütün varlığımla, bilgimle, tecrübelerimle, eğitimimle Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’na adaylığımı büyük bir onur ve heyecanla açıklıyorum. Spor ve iş kariyerim boyunca elde ettiğim tecrübeler, akademik bilgi birikimim ve başarılarımla, Ben” değil “Biz” olarak gerçek ve tutarlı projelerimizle Türkiye genelinde Atletizmi geliştirmek ve yaygınlaştırmak, Atletizm tarihimizi ve değerlerimizi korumak, genç sporcularımıza ilham vermek, ülkemizi uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde temsil etmek ve başarılarımızı en üst düzeye çıkarmak, sporcularımızı ve antrenörlerimizi korumak, gelişimlerini sağlamak ve sürdürülebilirliklerini devam ettirmek, tesis sorunlarımızı çözmek, camiamızı bir araya getirmek, bütünlüğümüzü sağlamak ve ekibimle bir fark yaratmak için özellikle adalet, cesaret, dürüstlük, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve tarafsızlık adına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığına adayım. Türkiye’nin dört bir yanındaki genç yeteneklerin önünü açacak, Atletizme olan ilgiyi artıracak güncel projelerle, Atletizm camiamıza yeni bir soluk kazandırmayı hedefliyorum. Türk Atletizmini daha ileriye taşımak için çıktığım bu yolda, siz değerli Atletizm severlerin ve camiamızın desteğini bekliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: BÜLTEN