Kapadokya'da soğuk hava depoları denetlendi Kapadokya'da soğuk hava depoları denetlendi

Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki, sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya gelen Milletvekili Özgün, onlarla yakından ilgilendi.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Milletvekili Özgün, geçmiş bayramlarını da kutladı.

Özgün, sosyal medya hesabından ziyarete yönelik olarak yaptığı açıklamada, “Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesindeki sevgi evlerimizi ziyaret ederek. Devletimizin şefkatine emanet edilmiş çocuklarımızla bir araya geldik.” dedi.

SEVGİ EVLERİ PROJESİ

Sevgi Evleri Projesi, devlet koruması altındaki çocukların huzur ve güven ortamında yetişmesi amacıyla hayata geçirildi.

Toplu bakım hizmeti verilen kuruluş binalarından farklı olarak, aile ortamına benzer yapı ve ilişki sisteminde, ev tipi binalardan oluşan, her binada 10-12 çocuğun bakımlarının sağlanabileceği çocuk yuvaları ile yetiştirme yurtlarını andırıyor.

Sevgi evleri bir hizmet modeli değişikliği olmayıp kuruluşların fiziksel mekan olarak değişikliğidir. Bu doğrultuda sevgi evlerinin ayrı bir mevzuatı bulunmayıp çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları mevzuatına göre hizmetleri yürütülüyor. 

G Qcw Ej C X A A Algt0

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR