Nevşehir Haberleri

Milletvekili Özgün, Hayvan Kasabasında incelemede bulundu

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir’de bulunan hayvan barınaklarını yerinde inceledi.

Abone Ol

Milletvekili Özgün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Nevşehir İl Özel İdaresi ve Belediyeler Birliği’nin hayvan barınaklarını gezmiş bulunmaktayım. Burada ki hayvanlarımız sağlık kontrolleri ve bakımları işinde uzman veterinerler ve ekipler ile takip edilmektedir. Komisyon üyesi olduğum Tarım Orman ve Köyişleri komisyonumuzda sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yapılacak düzenlemeler ile ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir.

Sahipsiz sokak hayvanlarının popülasyonundaki önlenemez artışın önüne geçilmesi için yeni bir düzenlemenin yapılması gerekliliği anlaşılmıştır. Kanun teklifi komisyondan geçtikten sonra TBMM Genel Kurulunun onayına sunulacaktır. Kamuoyunda bir takım algı operasyonu ve yanlış bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Sahipsiz sokak hayvanlarının hepsi sokaklardan toplanarak ötenazi uygulanacağını ifade eden bir kesim var. Yapılan değişiklikle sokakta sahipsiz ve başıboş sokak hayvanları yerel yönetimler marifetiyle toplanarak hayvan barınaklarına yerleştirilmesi ve hayvanlarımızın ömürleri boyunca her türlü bakımları ve veterinerlik hizmetlerini almaları amaçlanmaktadır.

Bakım evine alınan hayvanlardan saldırgan olan bulaşıcı ve tedavi edilemeyen hastalığı bulunan iyileşme durumu olmayan hayvanlara ötenazi uygulanmasına yerel yönetimler tarafından görevlendirilen uzman ve yetkili veterinerler karar vereceklerdir.

Sağlıklı hiçbir hayvana ötenazi uygulanmayacak, barınaklara alınan hayvanların gerekli tedavileri ve rehabilite işlemleri veterinerler tarafından yapılacak, bakanlığın sistemine kaydedilecek ve sahiplendirilmeye hazır olacaklar. Sahiplendirilemeyen hayvanlar ise hayatlarına barınaklarda devam edeceklerdir.

Aynı zamanda hayvan sever derneklerde yerel yönetimler ile birlikte projeler yaparak sahipsiz hayvanlarımızın hayatlarını ve gelişimlerini takip ederek katkıda bulunabilirler. Önce insan hayvan ve çevre sağlığı için yapılacak konun değişikliği ile başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın güvenliği ve sağlığı için gerekli önlemleri almak zorundayız” ifadesinde bulundu.