Nevşehir Haberleri

Milletvekili Çalışkan'dan Nevşehirli milli boksör Esra Yıldız’a tam destek

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Tayvanlı rakibine mağlup olarak olimpiyat 3’üncüsü olan Nevşehirli milli boksör Esra Yıldız Kahraman, parmaklarıyla 'X' işareti yaparak tüm dünyaya tepkisini gösterdi.

Abone Ol

Bu duruma destek veren AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, sosyal medya paylaşımında yaptığı açıklama ile Esra Yıldız Kahraman'ın tepkisinin anlamlı olduğunu belirterek, destek verdi.

Milletvekili Çalışkan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Milli boksörümüz, Nevşehirli hemşehrimiz Esra Yıldız Kahraman olimpiyat 3’üncüsü oldu, göğsümüzü kabarttı. Tüm Türkiye'yi sevindirdi ama özellikle Nevşehir’imizde büyük heyecanla takip edildi. Fakat bir konuya dikkat çekmek isterim. Dün, müsabakadan önce başarı dilemek için hemşehrimiz Esra Yıldız Kahraman'ı  aradığımda bana rakibi Tayvanlı boksör Lin Yu-Ting'in testosteron seviyesinin yüksek olmasından duyduğu rahatsızlığı ve bu müsabakanın adil olmayacağından yakınmıştı. Maalesef korktuğu da başına geldi.

Müsabakadan sonra parmaklarıyla “X” yaparak , bu mesajı vermesi oldukça anlamlı. Nitekim Tayvanlı boksör Lin Yu-Ting, 2023 Dünya Boks Şampiyonası'nda cinsiyet testini geçemediği için tarafından International Boxing Association- Uluslararası Box Birliği (İBA) diskalifiye edilmişti.

Ve yine İBA tarafından yapılan açıklamada diskalifiye sebebi için 'müsabakalarda adil bir rekabet ortamı sağlamak adına titiz bir inceleme sonucunda alınan zorunlu bir karardır" denilmişti.

Fakat bu sporcuların Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda müsabakalara katılmasına Uluslararası Olimpiyat Komitesi izin verdi. Bir olimpiyat geçti fakat bu duruma karşı tepki gösterilmesinin ve daha sonraki müsabakalarda dikkate alınması gerektiği aşikar.

Ne diyelim, Esra Yıldız Kahraman gönlümüzün şampiyonu, Nevşehir’imizin de gururudur. Tekrar kendisini tebrik ediyorum!”