21 Kasım 2008 tarihinde imzalanan İstanbul Anlaşması ile kurulan TÜRKPA; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin üye olduğu, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ise gözlemci üye olduğu bir uluslararası komisyon olarak görev yapıyor.

Nevşehir nöbetçi eczane (26 Haziran) Nevşehir nöbetçi eczane (26 Haziran)

28 Nisan 2023 tarihinde Ankara’da yapılan 12. Dönem Genel Kurulu Toplantısı’nda TÜRKPA Dönem Başkanlığını Türkiye devraldı.

TÜRKPA’nın altında faaliyet gösteren Genç Parlamenterler Grubu, gençlerin istihdamını destekleyen ve teşvik eden programların artırılmasına yönelik konularda üye parlamentolar arasında iş birliğini geliştirmek amacıyla 18 Aralık 2019 tarihinde Bakü’de TÜRKPA Dokuzuncu Genel Kurulu’nda alınan kararla kuruldu.

Grubun gündeminde gençlerin toplumdaki rolünün güçlendirilmesi, gençlerin sosyal, ekonomik ve siyasi hayata katılımları ve TÜRKPA üyesi devletlerde karar alma mekanizmalarına katılımları için girişimleri yer alıyor.

Çalışkan’ın Başkanı olduğu Grup, ilgili belgeleri TÜRKPA Genel Kurulu çerçevesinde ev sahibi ülkelerde gerçekleştirilen olağan toplantılarında kabul edecek.

Genç Parlamenterler Grubu Üyesi olarak TBMM’yi temsil edecek olan Milletvekili Çalışkan, bu anlamda Türk Dünyası ile iş birliği kapsamında Nevşehir’in tanıtımı için önemli bir görev daha aldı.

Genç Parlamenterler Grubu üyesi Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, grubun faaliyetleri sırasında Türk dünyasından temas edeceği kişi, kurum ve kuruluşlar aracılığıyla başta Nevşehir olmak üzere Türkiye’nin tanıtımında çıtayı yükselteceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ