AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, TMO’nun mahsul alımıyla ilgili açıklama yaptı.

Nevşehirli çiftçilerin rahat olmasını isteyen Çalışkan, “Nevşehir’imizin değerli çiftçileri şu an Nevşehir’imizde Abuuşağı’nda, Topaklı’da, Kanlıca’da, Kozaklı Lisanslı Depo’da, Hacıbektaş TMO Ajans’ta, Kaymaklı’da ve bu alım merkezlerinin yanı sıra Himmetdede’de TMO alımlarımız devam ediyor.” dedi.

Nevşehir’de çiftçilerin günlük 3 bin ton mahsulünü TMO olarak aldıklarını kaydeden Çalışkan, “Her geçen gün de kapasiteyi artırmak için çaba sarf ediyoruz. TMO Genel Müdürümüzün de teyit ettiği üzere üreticimizin TMO’ya satmak istediği son ürün, TMO tarafından alınıncaya kadar depolarımız açık kalacak. Çiftçilerimiz müsterih olsunlar. Zaman zaman randevu sisteminde yaşanan sorunlar, alım standartlarını taşımayan ürünlerin kabul edilmemesi gibi durumlarla karşılaşıldığının farkındayız. Bu konularda da hızlı bir şekilde aksiyon alarak gerekli görüşmeleri yapıp siz değerli çiftçilerimizin sorunlarını çözebilmek adına gerekli çalışmaları yapıyoruz.” diye konuştu.

Çalışkan, “Görünen o ki bu yıl TMO, tarihinin en büyük alımlarından birini yapacak. Memleketimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: Yasin Yağımlı