Nevşehir Haberleri

Milletvekili Çalışkan’dan siyonist cephelere tepki

Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan bugün Türkiye Büyük Meclisi’nde Gazze katliamına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Çalışkan:” Katliamlara karşı susmak da katliamı desteklemek demektir” dedi.

Abone Ol

7 Ekim’den bu yana Gazze’deki katliamlarına devam eden İsrail’e tepki göstererek konuşmalarına başlayan Milletvekili Çalışkan, “Üzülerek söylüyorum ki; bu olay Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldıkları ilk katliam değil, 1918 yılında Osmanlı’nın topraklarını kaybetmesiyle ilk katliamlar başlamış ve birtakım Siyonist çeteler o zamanlar Filistinli kardeşlerimizi göç etmeye zorladılar” dedi.

Açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın ifadesine vurgu yaparak İsrail’in er ya da geç gözünü Anadolu’ya dikeceğini ayrıca Hamasın Kuvay-ı Milliye görevini üstlenerek ileri hat savunması yapığını vurgulayan Çalışkan bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller’in "Hafta sonu Refah'taki trajik can kayıplarından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Yangın çıkan kamptaki görüntüler yürek burkan türden." cümlesini eleştiren Çalışkan açıklamanın içerisinde çelişkiler barındırdığını belirtti.

Çalışkan, “Bizlerin de bütün insanlık olarak büyük bir imtihandan geçtiyoruz. İsrail karşısında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe muhtacız. Yapılan onca zulüm karşısında Siyonist lobinin baskılarına boyun eğmeyip Filistin’i devlet olarak tanıyan İspanya, İrlanda ve Norveç yüreğimize adeta su serpmiştir”dedi. İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin’i devlet olarak tanıması konusuna da değindi. 

Konuşmasının sonunda Azra Kohen’in “Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!"

Cümlesini sert bir dille eleştiren Çalışkan, Bu kadar mı Gazzelilerden nefret ediyorsunuz? Bu ne alçak bir iftiradır diyerek kendisini özür dilemeye davet etti.