Nevşehir Haberleri

MHP il yönetiminden Türk Eğitim Sen’e ziyaret

MHP İl Başkanlığı heyeti STK ziyaretleri kapsamında Türk Eğitim Sen’i ziyaret etti.

Abone Ol

MHP İl Başkan Yardımcıları Fatih Zağlanmış, Bayram Şahin STK’lardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Aker ve yönetim kurulu üyeleri Harun Saygılı, Salih Çatlı, Hasan Yolaçar’dan oluşan heyet, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesine ziyarette bulundu.

MHP İl Başkan Yardımcısı Zağlanmış heyet adına yaptığı konuşmada Türk Eğitim Sen’in Nevşehir eğitim çalışanlarının sorunları, beklentileri ve talepleri üzerine yaptığı çalışmalar, oluşturduğu farkındalık ve Nevşehir’de Milli Eğitim ve NEVÜ’de yetkili sendika olmasından dolayı tebrik etti.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, ziyarette Nevşehir’de eğitim üzerine değerlendirmelerde bulunarak Türk Eğitim Sen’in sendikal faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

MEB’de eğitim çalışanlarının, NEVÜ’nün akademik ve idari çalışanların beklenti ve talepleri üzerine bilgi paylaşımında bulundu.

Özellikle mecliste bulunan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) öğretmenlerin talep ve isteklerini karşılamadığını eksikliklerin bulunduğunu belirterek, ÖMK’nın öğretmenin itibarını artıracak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği ile ilgili taleplerini heyete yeniden iletti.

Nevşehir eğitiminde fiziki ihtiyaçlar, proje okulları atamasındaki problemlerini de dile getiren Urgenç, NEVÜ’de akademik çalışanların kadro beklentileri ve idari çalışanların görevde yükselme taleplerinin objektif kriterlere bağlı olarak yapılmasının huzurlu bir çalışma ortamının sağlanmasının iş barışını sağlayacağını ifade etti.