Nevşehir Haberleri

MEDAŞ’ın ödüllü yarışması sonuçlandı

MEDAŞ, 5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında “Enerjinle Geri Dönüştür” yarışmasının ikincisini bu yıl da başarıyla gerçekleştirdi.

Abone Ol

MEDAŞ’tan yapılana açıklamaya göre, sürdürülebilirlik ve çevre bilincini artırma amacıyla düzenlenen bu etkinliğe, 10-12 yaş grubundaki çocuklar katıldı.

Yarışma kapsamında, çocuklar geri dönüşüm malzemelerinden yaratıcı projeler geliştirerek çevreye duyarlılıklarını ortaya koydu. Etkinlik ile genç nesillerin sürdürülebilirlik ve doğal kaynakların korunması konularında bilinçlenmeleri amaçlandı.

Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere sırasıyla elektrikli scooter, bisiklet ve tablet ödülleri verildi. Dereceye giren isimler ise , “1. Erhan Elma 2. Aybüke Aşık 3. Kadir Mert Can” oldu.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “Bu tür etkinlikler çocukların çevre bilinci kazanmasında büyük rol oynamaktadır, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için farkındalığı artırmak en büyük önceliğimiz. Bu yarışma, sürdürülebilirlik konusunda bilinçlenmeyi artırmak ve çocukların özgün fikirlerini sergilemesi amacıyla düzenlendi. Tüm katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, ilk üç sırayı hak eden çocuklarımızı kutluyorum. MEDAŞ olarak sürdürülebilirlik ve çevre bilincini ön plana çıkaran projeleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.