Yaşam

Mazot ve gübre desteği icmalleri askıya çıkarıldı

Ürgüp Ziraat Odası mazot ve gübre desteği icmallerinin askıya çıkarıldığını, itirazların 26 Ocak’a kadar yapılabileceğini duyurdu.

Abone Ol

Ürgüp Ziraat Odasının sosyal medya hesabından yapılan duyuruda 2023 üretim yılına ait mazot ve gübre desteği icmallerinin 15-19 Ocak tarihleri arasında 5 gün süreyle muhtarlıklarda askıya çıkarıldığı bilgisi verildi.

Paylaşımda çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için, icmal listelerini kontrol ederek bilgilerinde hata bulunanların 26 Ocak Cuma günü mesai saatine kadar bağlı bulundukları il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yazılı olarak itiraz etmeleri gerektiği bu tarihten sonra yapılan itirazların ise değerlendirilmeyeceği belirtildi.

2 yıl üst üste nadas olan parseller, 3 yıl üst üste aynı ürün beyan edilen parseller, kiralık araziler için sözleşme bitiş tarihleri ürün hasat tarihinden önce olan parseller destekten yararlanamayacak.

Ayrıca 2023 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan tüm ekilişler için hesaplanan toplam tutar olurken, daha önceki erken ödeme ile kredi kullanan üreticilerin hesaplarına ilgili tutar düşülerek yansıtılacak.

2023 üretim yılı mazot ve gübre desteği, çiftçilerin Ziraat Bankasında bulunan hesaplarına mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere tanımlanacak.