Tarık Kesekci Parkı’nda buluşan anneler ellerinde Türk, Doğu Türkistan ve Filistin bayrakları, kucaklarında ise temsili çocuk kefenleri taşıyarak duygu yüklü sahneye neden oldu.

Gazze’de çocukları öldürülen annelere, Doğu Türkistan’da işkence altındaki ailelerin şefkatli annelere, Suriye’de Esed zindanlarında zulüm altında inleyen mazlum annelere Anneler Günü’nde Nevşehir’den dikkat çekildi.

Eylemde konuşma yapan İHH Nevşehir Kadın Birimi Sorumlusu Sedef Öğütgen, “Ey Müslümanlar Gazze'de şehit olan her çocuğun cenaze evi bizim evimizdir yüreğimizdir. Bu kadar şehit cenazemiz varken lütfen bu hayatı normal bir şekilde yaşamayın. Yaşananları unutmayın, unutturmayın. Evlerinize katillerin mallarını sokmayın! Unutmayın ki çocukların katledildiği bir dünyada hiç kimse masum değildir. Biz Türk anneleri olarak doğu Türkistanlı annelerin kamplara alınarak türlü işkencelere tabi tutulmasını ve çocukların evde yalnız kalmasını istemiyoruz. Biz doğu Türkistanlı kadınların kürtaja zorunlu tutulmasını ve Çinli erkeklerle yaşamaya zorlanmasını istemiyoruz.

23 Haziran 2024 günlük burç yorumları 23 Haziran 2024 günlük burç yorumları

Bir Türk anneleri olarak Afrikalı annelerin sömürü sonucu çocuklarının açlıktan kucaklarında ölmelerini izlemelerini istemiyoruz. Biz Türk anneleri olarak hala Suriyeli annelerin zindanlarda tutulmasını çocuklarının çamur içinde çadırlarda büyümelerini istemiyoruz.”

Kaynak: AHMET KORKMAZER