Nevşehir Haberleri

Mali müşavirler sahaya iniyor

Mali müşavirler, “3 aylık geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesi uygulanamaz - yıllık olmalıdır ya da kaldırılmalıdır" taleplerini yinelemek üzere Ankara’da bir araya gelecek.

Abone Ol

Mali Müşavirler Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), meslek gruplarından gelen talep doğrultusunda 1 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’da ülkenin çeşitli illerinden gelecek olan serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerin katılımıyla Ankara Anıtpark’ta bir araya gelerek “3 aylık geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesi uygulanamaz - yıllık olmalıdır ya da kaldırılmalıdır" taleplerini yineleyecek.

Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Filiz Sayın, 33 yıllık serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir meslek tarihinde bir ilk olacak toplantının ses getirmesini umduklarını söyledi.

Toplantıya ülke genelindeki tüm meslek mensuplarının katılacağı bilgisini veren Nevşehir SMMMO Başkanı Sayın, “Mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler olarak, artan ve çoğalan iş yükünü artık kaldıramadığımızı, her türlü haklı girişimlerimize rağmen görmezden gelinen ekonominin temel dişlisi olan meslek camiamızın haklı isteklerini tekrar vurgulamak istiyoruz. Meslektaşlarımızın yaşadığı zorluklar, üzerimizdeki ağır ek sorumluluklar ve cezalar nedeniyle yaşadığımız sorunlar için çözüm istiyoruz.  Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.