UN SDSN Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UN SDSN Sustainable Development Solutions Network), 2012 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından başlatılan, dünya çapında sürdürülebilir kalkınma için çözümler üretmeyi amaçlayan bir girişim.

UN SDSN, küresel ve yerel düzeydeki sürdürülebilirlik sorunlarına yönelik yenilikçi çözümler geliştirmek için bilim insanlarını, araştırmacıları, özel sektörü ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiriyor.

Ağ, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) ulaşılması için gerekli olan stratejileri ve politikaları desteklemekte ve bu konuda tüm paydaşları güçlendiriyor.

“Buklet fabrikamız belediyemize ciddi ekonomik katkı ve şehre istihdam sağlayacak” “Buklet fabrikamız belediyemize ciddi ekonomik katkı ve şehre istihdam sağlayacak”

Mart ayında UN SDSN’e üyelik başvurusunda bulunan KÜN’ün başvurusu 16 Ağustos itibarıyla kabul edildi.

Bu üyelik, üniversitenin sürdürülebilirlik alanındaki yoğun çalışmalarını ve kararlılığını uluslararası düzeyde tescillemekte.

UN SDSN üyeliği KÜN’e dünya çapında ve UN SDSN Türkiye ağı bünyesinde sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan prestijli akademik ve araştırma kuruluşları ile iş birliği yapma fırsatı sunuyor.

Ayrıca KÜN bu ağ aracılığıyla küresel sürdürülebilirlik politikalarına yön verme ve yerel çözümleri uluslararası düzeyde tanıtma imkânı bulacak.

Bu önemli üyelik, KÜN’ün sürdürülebilir kalkınma amaçlarına katkıda bulunma çabalarını güçlendirerek öğrencileri, akademisyenleri ve tüm çalışanları için yeni öğrenme ve gelişim fırsatları sunacak.

UN SDSN üyeliği, kurumların sürdürülebilir kalkınma alanında liderlik etmesine, ağdaki diğer üyelerle bilgi paylaşımında bulunmasına ve en iyi uygulamaları kendi yerel ortamlarına uyarlayarak gerçekleştirmesine olanak tanıyor.

Kaynak: BÜLTEN