Türkiye Hava Sporları Federasyonu İnsansız Hava Araçları (Dron) Türkiye Şampiyonası 2. Sıralama Etap Yarışı İstanbul’da gerçekleşti.

THSF İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası bu yıl, 2024 yılında yepyeni bir format ile gerçekleşiyor. 27 Temmuz’da Ankara’da yapılan 1. Etap sıralama yarışındaki pistin aynısı 3 Ağustos tarihinde İstanbul’da Fatih Belediyesinin destekleri ile Mimar Sinan Stadında tekrar kuruldu.

İlk defa bir Türk akademisyen PMLA Dergisinin danışma kurulunda İlk defa bir Türk akademisyen PMLA Dergisinin danışma kurulunda

 82 pilotun kayıt yaptırdığı yarışta 42 pilot zaman derecelerini almak üzere yarıştı. İlk 32’ye girenler THSF final yarışına girmeye hak kazandı.

KÜN FPV takımı bu yarışa 4 öğrenci ile katılırken, havacılık elektrik ve elektronik bölümü 3. sınıf öğrencisi Furkan Erdem final yarışına katılmaya hak kazandı.

10 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan THSF final yarışında sıralamada ilk 10 kişiye Kapadokya Üniversitesinden yüzde 25 burs ödülü verilirken, ilk üçe giren pilotlar millî takım üyesi olacak ve Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) yarışında ülkemizi temsil edecek.  

Upenn 5 19201080

Kaynak: HABER MERKEZİ