Nevşehir’deki hayvan severler, Türkiye genelinde düzenlenen eş zamanlı basın açıklamasında Nevşehir Valiliği önünde bir araya geldi.

Anadolu Fed- Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir Temsilcisi Sevinç Dörtkol, TBMM'de bu hafta Çarşamba günü görüşülecek olan Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifine karşı ortak bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanına ve yetkililere seslenen Sevinç Dörtkol, Hayvanları Koruma Kanunu’nun belediyeler tarafından uygulanmadığına dikkat çekerek, "Yasayı uygulamayan ve görev ihmalinde bulunmaya devam eden belediyelere, yetkili kurumlarca ne denetim yapıldı ve ne de idari cezai bir yaptırım getirildi. Ve şimdi, bir kısım bürokratlar ve bazı siyasiler belediyelerin görev ihmallerinin bedelini, kendi iradeleri dışında bu dünyaya gelen hayvanları öldürerek bu masumlara ödetmek istiyorlar. " dedi.

“ÖLDÜRÜLMEYE ÇALIŞILAN KÖPEKLER KORUMACI BEKÇİ, ÇOBAN KÖPEKLERİNİN YAVRULARIDIR”

Sahiplerince atılan bekçi çoban köpeği yavrularının, büyüyüp artık sahipsiz sokak köpeği olmadan ve çapraz üremeye girmeden kısırlaştırılması sağlanmazsa üremenin devam edeceğini söyleyen Dörtkol, yasa tasarısının geri çekilmesini talep ederek, " Bugün bir kısım bürokrat ve siyasilerin “saldırgan olanlar toplanacak uyutulacak öldürülecek” diyerek ölümlerden ölüm biçmeye çalıştıkları bir insanlık ayıbı olan öldürülmeleri yasaya konmaya çalışılan sokak köpeklerinin yüzde 99’u bu korumacı bekçi çoban köpeklerinin sahiplerince atılan yavrularıdır. Daha bunu bile göremiyorlar!" dedi.

Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Yüncü’den imam Öz’e hediye Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Yüncü’den imam Öz’e hediye

Basın açıklamasında, hayvanseverler olarak sokak hayvanlarının korunması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Dörtkol, "TBMM’de, sorunu ve çözümü gerçek anlamda görebilen aklıselim siyasiler olduğuna, TBMM’den tuzaklar içeren bir katliam kanunu çıkmasına geçit vermeyeceklerine inanıyor ve Sayın Milletvekillerine ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz.  STK’lar ve kamuoyundan gizli hazırlanan, katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kanun teklifi geri çekilmelidir!” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 07 15 Saat 13.08.06 9D753Be6

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR