Nevşehir Haberleri

Karapınar belediyesi gençleri taekwondoyla buluşturuyor

Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar belediyesi okulların kapanması ile Karapınar'da yaşayan gençlere ve çocuklara yönelik taekwondo kursu açtı.

Abone Ol

3. kademe taekwondo antrenörü Evliya Demir eşliğinde her yaş grubuna yönelik olan ücretsiz taekwondo eğitimine gençlerden ve çocuklardan büyük ilgi gördü.

Erkek ve kız çocuklarından oluşan yaklaşık 25 sporcu Karapınar belediyesi tesislerinde günde çift antrenman ile taekwondo eğitimi almaya devam ediyor.

“BELEDİYELER SADECE YOL, SU VE KANALİZASYON GİBİ ÇALIŞMALAR YAPMAZ”

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş yaptığı açıklamada" Belediyeler sadece yol, su ve kanalizasyon gibi çalışmalar yapmaz. Toplumun değişimi ve gelişimi konularında öncü projeler yaparlar. Bizde beldemizde bulunan gençlerimize ve çocuklarımıza sporun önemli dallarından Taekwondo dalında bir kurs açmak istedik. Amacımız gençlerimizi ve çocuklarımızı ekranlardan uzaklaştırıp bedenen ve ruhen gelişimlerine katkı sunmak istedik. Kursumuza 25 genç ve çocuğumuz katılıyor, biz bunu planlarken sayı olarak bu kadar ilgi göreceğini açıkçası düşünmemiştik ancak büyük ilgi gördü ilerleyen dönemde daha farklı kurslar açmayı bu kursumuz sonrasında düşünmeye başladık" diye konuştu.

Antrenör Demir ise  “Çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek boş zamanlarını ekran karşısında değil, ruhen ve bedenen gelişmeleri başarma hissini almaları için günde çift antrenman ile Taekwondo eğitimi veriyoruz. Karapınar'da Taekwondo olarak, sporcularımızın başarılarını desteklemek ve onların gelişim süreçlerinde yanlarında olmak için sürekli olarak yenilikçi ve etkili antrenman programları sunmaktayız. Katılacağımız turnuvalar ve düzenleyeceğimiz etkinlikler ile sporcularımızın deneyim kazanmasını ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak istiyoruz." dedi.