Güncel

Karadeniz Kapadokya’sı Şavşat Peri Bacaları

Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Artvin’de ormanlık alandaki peri bacaları bölge halkı tarafından Karadeniz’in Kapadokya’sı olarak adlandırılıyor.

Abone Ol

Peri bacaları deyince akla ilk önce Kapadokya gelirken son yıllarda Türkiye’de farklı illerinde de yeni oluşum içerisinde olan peri bacaları görülüyor. 

Türkiye’de Nevşehir Kapadokya, Van Başkale, Kütahya Simav, Çankırı Sakaeli, Erzurum Narman, Manisa Kula’da bulunan peri bacalarına Artvin Şavşat’ta da rastlanıyor.

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Meşeli köyündeki ormanlık alanda heyelan sonucunda oluşan peri bacaları bir Kapadokya olmasa da yeşilliklerin içinden gökyüzüne uzanan farklı şekilleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Şavşat’ta yıllar önce ormanlık alanda meydana gelen bir heyelan sonucu oluşmuş doğal kayalar, peri bacalarını andıran görüntüsüyle uçurumun kenarında etkileyici bir manzara sunuyor.

Şavşat Peribacaları, doğal güzellikleri ve benzersiz atmosferi ile doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Şavşat, “Sakin Şehir” olarak biliniyor.

 Gölleri ile meşhur Şavşat’ta peri bacalarına ek olarak bir göl daha keşfedilmeyi bekliyor.