Nevşehir Haberleri

KAPYAD’dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği (KAPYAD), Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Abone Ol

KAPYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer TOSUN, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı Ankara’da ziyaret ederek, Kapadokya Bölgesindeki son gelişmeleri ve ihtiyaçları değerlendirmek üzere bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Kapadokya'nın temel turizm unsurları olan oteller, balon firmaları, restoranlar, halı mağazaları, çanak atölyeleri ve bağcılık firmalarının liderleri ile bölgenin önemli turizm yatırımcılarının ilk kez bir araya gelmesiyle kurulan Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği (KAPYAD), ulusal ve uluslararası alanda "Kapadokya" markasının konumunu yükseltmek ve bölgenin rekabet gücünü artırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

KAPYAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Indigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Kapadokya IV. ve V. Bölgelerde lüks termal turizmin geliştirilmesi ve Kapadokya’nın güncel sorunları değerlendirildi.

Ömer Tosun; “Derneğimizin ana hedefi, Kapadokya markasını ulusal ve uluslararası alanda güçlendirmek ve rekabet gücünü artırmaktır. Bu amaç doğrultusunda bölgedeki önde gelen turizmcilerle bir araya gelerek kurduğumuz derneğimiz, Kapadokya'nın korunması, doğru tanıtılması ve doğru planlanması konularında çok hassas ve etkin çalışmalar yürütmektedir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdik.’’ dedi.

KAPADOKYA ALANI TURİZM YATIRIMCILARI DERNEĞİ (KAPYAD)

Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği (KAPYAD); 2023 yılında, 7174 sayılı Kapadokya Alanı Kanunu ile sınırları belirlenmiş Kapadokya Alanı’nda faaliyet gösteren, her biri alanında öncü turizm yatırımcılarının bir araya gelmesi ile kurulmuştur. KAPYAD ile Kapadokya’nın temel turizm unsurları olan oteller, balon firmaları, restoranlar, halı mağazaları, çanak atölyeleri ve bağcılık firmalarının lider yatırımcıları ilk kez ortak bir gaye etrafında toplanmışlardır.

Derneğin temel kuruluş amacı “Kapadokya” markasının ulusal ve uluslararası alanda güçlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılmasıdır. Bu amaçla; başta Kapadokya Alan Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TGA (Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı) olmak üzere tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, akademik kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve araştırma kurumları ile ortak çalışmalar gerçekleştirilerek “Kapadokya” markasına değer katılması hedeflenmektedir. Ayrıca, bölge turizm yatırımcılarının sorunlarının çözüme kavuşturulması, katma değer üreten nitelikli turizm yatırımlarının artırılması ve sürdürülebilir bölgesel kalkınma adına politikaların geliştirilmesi de derneğin amaçları arasındadır.