Türkiye turizminin önemli bölgelerinden Kapadokya’nın sivil toplum anlamında önemli bir eksikliğini gidermek amacıyla 2023 yılı başında kurulmuş olan, deneyimli turizmci ve yatırımcı Ömer Tosun başkanlığında faaliyetlerini yürüten KAPYAD, 1.yılını 31 Mayıs’ta gerçekleşecek özel bir gala yemeği ile kutlayacak.

Kapadokya’nın temel turizm unsurları olan oteller, balon firmaları, restoranlar, halı mağazaları, çanak atölyeleri ve bağcılık firmalarının bölgeye önemli katma değer sağlayan lider yatırımcılarından oluşan üyeleri, Turizm Bakanlığı ile Nevşehir ve çevre illerin protokolü, turizm ve iş dünyasından pek çok saygın isim, derneğin kuruluş yıldönümünde bir araya gelecek.

Özel gecede, bugüne kadar Kapadokya’da unutulmaz izler bırakan, bölgenin önde gelen isimleri de ‘İz Bırakanlar Ödülleri’ne kavuşacak.

Misafirlere özel bir içeriğin sunulacağı gecede, aslen Kapadokyalı olan Rum sanatçı Vasilis Kasouras, Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi’nin 100. yılı olması sebebiyle, mübadele öncesi Kapadokya şarkılarını derlediği ‘Karamanlidika Songs from Cappadocia’ albümünden eserler seslendirecek.

Gençlerin gezisi faciayla bitti Gençlerin gezisi faciayla bitti

KAPYAD Başkanı Ömer Tosun geceyle ilgili, ‘KAPYAD olarak, Kapadokya markasının ulusal ve uluslararası alanda güçlendirilmesi, rekabet gücünün artırılması konusunda stratejilerimizi ve çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sene ilk yılımızı kutlayacağız ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Davette ayrıca ‘İz Bırakanlar Ödül Töreni’ ile bölgemizin kalkınmasına büyük emekleri geçmiş, bölge için ilkleri hayata geçirmiş isimleri ödüllendireceğiz. Bu sene Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesinin 100. yılı.  Bu yıldönümüne de dikkat çekmek istedik ve aslen Kapadokyalı sevilen Rum sanatçı Vasilis Kasouras’ı davet ettik. Kapadokya için değer yaratanları ödüllendirmeye ve KAPYAD olarak bölgemiz ve ülkemiz için yatırımlarımızı sürdürmeye ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ