Kapadokya’da nereleri gezmeliyim? En güzel yemekleri nerede yemeliyim? Hangi hediyelikleri nereden almalıyım? Acaba Kapadokya nasıl oluştu? Yer altı şehirlerinde kimler yaşadı? Kimler ne için yaptı? Gibi pek çok soruyu cevaplayacak mobil uygulama Kapadokya Teknopark’ta geliştirildi.

Tamamen yerli imkânlarla yerli yazılımcılar tarafından geliştirilen uygulama Google Play ve İOS tan ücretsiz şekilde indirilebiliyor.

Uygulama ile Kapadokya Bölgesinde gezilecek yerleri görebiliyor, seçtiklerinizi rotanıza ekliyor ve kolaylıkla gezmeye başlanıyor.

Rota üzerinde seçtiğiniz yerlerle ilgili sesli rehberlik hizmetini de alarak gezi yerleri hakkında bilgi alarak gezinizi daha keyifli hale getirebilme imkânı sunuyor. Üstelik tamamen ücretsiz.

Bölgede yapılan birçok aktiviteye rezervasyon yapabilme imkânı sunan uygulama ayrıca balon, atv ve atlı turlar için ödeme yapabilme imkânı sunuyor.

Lezzet noktaları, hediyelik eşya satıcılarının da yer aldığı sistemde hava alanı transfer için rezervasyon yapılarak, konuma çok kolay taksi çağırma imkânı da veriyor.

YURT DIŞINA AÇILMA HEDEFLERİMİZ VAR”

Uygulamanın yazılım sorumlusu Mehmet Yüngül yaptığı açıklama da, “Zeroone Soft olarak geliştirdiğimiz uygulama bölge turizmi açısından büyük öneme sahip ve yakın gelecekte bölgenin online rehberi ve online etkinlik pazarı olmaya adaydır. Bölgede pazarlama için kullanılan uluslararası uygulamalardan farklı yenilikler sunan sistemimiz hem gezdiriyor, hem bilgilendiriyor, bir turistin ihtiyacı olabilecek birçok hizmeti tek uygulama ile çözüyor.

İlk sene içerisinde Kapadokya Bölgesi’nin online pazarı olma hedefi ile çıktığımız yolda sene sonunda 3 il daha ekleyip 3 sene sonunda bütün Türkiye’de faal olarak kullanılan bütün illerin turistik yerlerini gezdiren bir uygulama olmayı istiyoruz. 5 sene sonunda yurt dışına açılma hedeflerimiz var sadece Türkiye de değil yurt dışında gezerken de turistler nereyi gezmeliyim diye uygulamamıza soracak ve keyifli bir tatil geçirmelerine yardımcı olacağız .” ifadelerine yer verdi.

Dijital Çölde Yaşam Söyleşisine yoğun ilgi Dijital Çölde Yaşam Söyleşisine yoğun ilgi

Konuşmanın ardından Yüngül, Kapadokya bölgesinde çalışan bütün firmaları projeye destek vermeye davet etti.

Bölgedeki firmaların sisteme kayıt olabileceğini belirten Yüngül www.advisormapp.com internet sitesinden partner olmak için başvuru alındığını belirtti.

Whatsapp Image 2024 08 26 At 16.56.01Whatsapp Image 2024 08 26 At 16.56.01 (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ