Dijital oyun sektöründe Recontact üçlemesi ile bilinen Eray Dinç, FMV ile iki boyutlu platform oyunu unsurlarını bir araya getirerek oyun severlere yerli oyun ‘Nazar’ı tanıttı.

Dünyada ilk defa FMV interaktif sinema ve 2D platformu buluşturan bu bilim kurgu oyununda, Kapadokya'nın mistik atmosferinde astroloji, fallar, muskalar ve kuantum mekaniğiyle iç içe geçen sürükleyici bir hikaye işleniyor.

Hikayesiyle oyuncuları Kapadokya'ya götürecek olan oyunda, Türk gölge oyunları estetiği de kullanılıyor.

Oyunun yaratıcıları, Nazar’la birlikte kendinizi oyunun içinde hissederek parapsikolojik yeteneklerinizi kullanarak şeytani geleceği durdurabilecek bir tasarım vaat ediyor.

Dünyada ilk defa FMV interaktif sinemanın 2 boyutlu platform türüyle harmanlandığı ‘Nazar’, 4 Kasım'da bir oyun platformunda çıkmaya hazırlanıyor.

Kadın ressam Kapadokya'daki otelleri tablolara dönüştürüyor Kadın ressam Kapadokya'daki otelleri tablolara dönüştürüyor

“KAPADOKYA'DAN DAHA İYİ BİR YER YOK”

Nazar’ın çıkış noktalarını ve gidişatını anlatan Eray Dinç, “Eğer benim gibi sinemayı 2 boyutlu hale getirecekseniz ve Türk kültüründen de ilham alıyorsanız, Türk gölge oyunları estetiği tam olarak karşımda duruyordu. Silüet olarak gördüğümüz karakterlere eşlik edebilecek Kapadokya'dan daha iyi bir yer de yok sanırım. Sadece bir iPhone ile çekimlerini tamamladığım, Dr. öğretim üyesi olarak kurucu bölüm başkanı olduğum Beykent Üniversitesindeki dijital oyun tasarımı öğrencilerimin Unity Developmentlığını üstlendiği ve aktörlüklerini yaptığı tam bir fikir-emek ürünü oldu. Müziklerinin dünyaca ünlü oyun bestecisi Inon Zur'un yaptığını da belirtmek gerek. Bilimsel düşünce ve ritüellerin tam ortasındaki coğrafyamızın kadercilik, rasyonellik, mistisizm, astroloji, doğa bilimleri, kuantum fiziği, muskalar, kahve falları ve daha niceleri arasındaki sıkışmışlığı iki tarafı da üzmeyecek bir şekilde sizlerle buluşuyor. 4 Kasım’da öncelikle PC platformlarında çıkışını yapacak Nazar'ı steam sayfasında istek listenize ekleyerek görünür olmasına destek olabilirsiniz.” dedi.

TAM HAREKETLİ VİDEO (FMV) NEDİR?

Video oyunu endüstrisinde, terim bir film oyununa, oynanışını sinematik, senaryolu bir şekilde, genellikle animasyonlu veya canlı aksiyon görüntülerinin tam hareketli videosunun kullanımı yoluyla sunan bir video oyununa atıfta bulunur.

G X S Zkp G W E A Ab6 Uk-1

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR