Nevşehir Haberleri

Kapadokya turizminde iz bırakanlar onurlandırıldı

Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği (KAPYAD) kuruluşunun 1. yıldönümünde turizme öncülük ederek iz bırakan turizmciler için düzenlediği İz Bırakanlar Ödül Töreni’nde, turizm ve siyaset dünyasının ünlü isimleri bir araya geldi.

Abone Ol

KAPYAD’ın kuruluşunun 1.yıldönümü dolayısıyla 1. Yıl Gala Gecesi ve İz Bırakanlar Ödül Töreni düzenlendi.

Ürgüp’te bir otelde gerçekleştirilen KAPYAD 1. Yıl Gala Gecesi ve İz Bırakanlar Ödül törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, MHP Grup Başkanvekili ve MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kültür ve Turizm eski Bakanlarından Bülent Akarcalı ve Erkan Mumcu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü ve Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz ile bölge turizmcilerinden oluşan davetli topluluğu katıldı.

KAPYAD Başkanı Ömer Tosun,  Kapadokya bölgesinin sivil toplum anlamında önemli bir eksikliğini gidermek amacıyla bölgenin temel turizm unsurları olan otel firmaları, balon firmaları, restoranlar, halı mağazaları, çanak atölyeleri ve bağcılık firmalarının lider yatırımcılarını bir araya getirdiklerini dile getirdi.

“NEVŞEHİR’E DAHA FAZLA YATIRIM GELMESİ GEREKİYOR”

Tosun, KAPYAD olarak bölgede ciddi anlamda ihtiyaç duyulan etkinlikler için Zelve bölgesinde 3 ayrı kategoride hazırladıkları projenin, Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından onaylandığını belirterek, bu kapsamdaki çalışmaların da önümüzdeki süreçte başlatılacağını kaydetti. 

Tosun ayrıca, Antalya’nın sadece konaklama sektörünün yıllık bazda ortaya koyduğu 3 milyar 300 bin Dolarlık geliri bölgenin tüm turizm katmanlarının ortaya çıkardığını aktararak, dünyada alternatifi olmayan bir turizm cenneti konumundaki Nevşehir’e devletten daha fazla yatırım beklentisi içerisinde olduklarını ifade etti.

“KAPADOKYA BÖLGESİ UCUZ TATİL MEKANI OLMAKTAN ÇIKARILMALI”

KAPYAD İstişare Kurulu Başkanı ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Bülent Akarcalı da, bölgenin ucuz tatil mekanı olmaktan çıkarılması gerektiğini dile getirerek, bunun da bölgedeki turizm sektör temsilcilerinin dayanışması ve birlikteliği ile sağlanabileceği görüşüne yer verdi.

Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, geçmişte çok başlılıktan kaynaklanan ciddi sıkıntılar oluşturan yapının yerine, turizmcilerle yapılan istişareler doğrultusunda 1 Haziran 2019 tarihi itibariyle TBMM tarafından da kabul edilerek yürürlüğe konulan Kapadokya Alan Başkanlığı kanalıyla bölgede projelendirme, planlama ve yatırımla ilgili sorunlara tek bir merkezde kısa sürece ve etkin çözümler ürettiklerini anlattı.

Bütüncül koruma amaçlı büyük ölçekli imar planlarının tamamlandığını ifade eden İnceciköz, bölgesel anlamda turizm gelişmişliğine ciddi ivmeler kazandıracağına inandıkları Kapadokya Turizm Master Planının da çalışmalarının Nevşehir Valiliği ile yaptıkları iş birliği doğrultusunda başlatıldığını dile getirdi.

TURİZMİN NİTELİKLİ HALE GETİRİLMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Nevşehir Valisi Ali Fidan da, Kapadokya bölgesinin marka değerinin yükselmesine katkı sağlayan tüm turizmcilere teşekkür etti.

Vali Fidan, Kapadokya bölgesine gerek Türkiye’den ve gerekse dünyanın değişik ülkelerinden büyük bir ilginin özellikle son yıllarda ciddi anlamda ivme kazandığını belirterek, turizmin bölgede daha nitelikli hale getirilmesi yönünde çalışmalar yürüttükleri aktardı.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu ise, Türkiye’de Kapadokya, Tarihi Yarımada, Urfa ve Mardin’in eşsiz ve benzersiz yapısı ile sadece ülkemizde değil tüm dünyada çok büyük bir önem taşıyan  bir özelliğe sahip olduğuna vurgu yaparak,  bölge turizmcilerinin de  birbirlerinden eksiltmek için rekabet etmeyen, dayanışma ve örgütlü olarak bu kulvarda çaba harcaması gerektiğine inandığını söyledi.

Kapadokyalı olan Rum sanatçı Vasilis Kasouras, Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesinin 100. Yılı nedeniyle mübadele öncesinde Kapadokya şarkılarını derlediği albümünden oluşan eserleri seslendirdi.

İlgiyle izlenen gösterinin ardından gecede daha Kapadokya bölgesindeki turizm hareketine öncülük eden isimlere daha sonra protokol mensuplarınca ödül takdim edildi.