Eylül ayı içerisinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Jandarmanın verilerine göre, Nevşehir’de 486 asayiş olayı meydana geldi. Olaylardan önemli bir kısmı aydınlatıldı. Kişilere karşı işlenen 155 olayın yüzde 98’i ve mal varlığına yönelik 51 olayın yüzde 80’i çözüldü. 346 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılırken, bu kişiler adli makamlara sevk edildi.

Operasyonlar sırasında 3 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 7 av tüfeği ve 2 kesici alet ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin suçların önlenmesi ve aranan şahısların yakalanması için gerçekleştirdiği sorgulamalarda, 355 bin 855 şahıs sorgulandı ve 267 aranan şahıs yakalandı. Bu kişilerden 25’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile İlçe Jandarma Komutanlıkları, çeşitli kanunlar kapsamında denetim ve kontrollerini sürdürdü.

Derinkuyu Yazıhüyük yakınlarında kaza: 1 ölü, 3 yaralı Derinkuyu Yazıhüyük yakınlarında kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Yapılan denetimlerde izinsiz sondaj, kimlik bildirmeme, anız yakma ve sit alanı içinde izinsiz yapılaşma gibi konulardan 38 kişiye idari işlem uygulandı.

Bilgilendirme faaliyetlerine yönelik olarak, İçişleri Bakanlığı ve Valilik makamınca başlatılan projeler kapsamında aile içi şiddetin önlenmesine yönelik olarak 1228 vatandaşa eğitim verildi. 357 kadına KADES uygulaması tanıtımı yapılarak 285 telefona KADES uygulaması yükletildi.

Resim 1 (1)-2Resim 3-17

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR