İHH önderliğindeki çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, tarihi Kurşunlu Camisi önünde cuma namazı sonrası toplanarak İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırı ve ablukaları protesto etti.

Kurşunlu Camii önünde düzenlenen basın açıklaması ve protesto gösterisine AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Whatsapp Image 2024 05 03 At 13.54.37 (1)Burada konuşan İHH Nevşehir Şubesi Gençlik Teşkilatı Başkanı Halil Arı, geçtiğimiz gün Kuzey Irak’taki Pençe Kilit Harekat bölgesinde görevi başında şehit olan Nevşehirli Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş’ı anarak konuşmasına başladı.

60 saniyede Nevşehir gündemi (2 Temmuz 2024) 60 saniyede Nevşehir gündemi (2 Temmuz 2024)

Somali’de yardım çalışmaları sırasında teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Abdurrahim Yörük’ü de anan Teşkilat Başkanı Arı, “Aziz İslam milleti! 7 Ekimden bu yana tam 210 gün oldu. Dünyanın gözü önünde kan, zulüm, katliam geçmiş zulümleri unutturacak bir hal aldı. Aparteid rejimi, baskıcı Siyonist faşist yapı İsrail 1948’den beri devam ettirdiği baskı, işgal ve ölüm politikalarını daha da artırdı. Ve sokaklarda eylemler, boykotlar, protestolar da zerre mani olmuyor. Uluslararası hiçbir yaptırım söz konusu değil ve bunları İsrail isimli zalim yapı tanımıyor.” dedi.

SEMBOLİK KINAMALARDAN ÖTEYE GİDEMEDİK

210 gündür devam eden soykırımın dünyayı ayağa kaldırması gerektiğini belirten Arı, “Sembolik kınamalardan ötesine ne yazık ki şahit olamadık. İslam ülkelerinin kalıcı yaptırımları bırakın, keskin bir tavır bile ortaya koyamadıklarını utançla, öfkeyle izlemekteyiz.

Necmettin Erbakan hocamızın ifade ettiği gibi İsrail ancak güçten anlar ve özellikle son dönem yaşananlar bunu bir kez daha teyit etmiştir. Bizim İslam milletinden beklentimiz batıyı hayran bırakacak eylem ve söylem geliştirmemizdir. Her zaman ve zeminde yüksek sesle tepkimizi ifade etmemiz artık bir ertelenemez vazifedir. Gazze gıda, elektrik, doğalgaz, su, tıbbi malzeme başta olmak üzere tüm insani ihtiyaçlardan mahrum haldedir. Uluslararası paydaşlarımızla beraber hazırladığımız özgürlük filosu da türlü ayak oyunları ile bozulmaya çalışılmaktadır. Ancak biz vazgeçmeyeceğiz. Gazze’nin masumlarına mahcup olmamak için her yolu denemeye devam edeceğiz. Aziz İslam milleti!  ‘Nehirden denize özgür Filistin’ demeye devam edeceğiz. Unutmayalım ve tereddüt etmeyelim ki, Yıkıldı Hayber, yıkılacak İsrail!” şeklinde konuştu

Basın açıklamasının ardından İsrail aleyhine sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

Whatsapp Image 2024 05 03 At 13.54.37 (2)

Kaynak: AHMET KORKMAZER