IPARD III Programı kapsamında, başvuru yapacakların projelerinin ön hazırlık sürecini rahatça yürütebilmeleri ve inceleme aşamasının hızlandırılması amacıyla yıllık çağrı takvimi yayımlandı.

"90 MİLYON AVRO IPARD HİBE DESTEĞİ"

Başkan Sarıtaş esnafları dinledi Başkan Sarıtaş esnafları dinledi

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Recai Turan konu ile ilgili açıklamasında, "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" tedbiri destek bütçesinin 90 milyon avro olarak belirlendiğini bildirdi.

Destek için süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelerin müracaat edebileceklerini vurgulayan Turan, söz konusu işletmelere sektörlerinde sunulacak projelerin yapım işleri, makine-ekipmanıyla hizmet alımları ve görünürlük harcamalarına yönelik giderlerinin destekleneceğine dikkati çekerek, “Uygulanacak destek oranı uygun harcama tutarının yüzde 60-75’i arasındadır.” dedi.

IPARD III Programı 3. Çağrı Dönemi kapsamında, yatırımcıların proje başvurularının online sistem kayıtlarını 16 Eylül-25 Ekim döneminde "onlinebasvuru.tkdk.gov.tr" adresinden yapabileceklerini belirten Turan, şu bilgileri paylaştı: “2024 takvimine göre Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri kapsamında sadece Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri için 12 milyon avro bütçeli çağrıya Ağustos ayında çıkılacaktır. Çağrı ilanlarına ilişkin detaylar kurumsal www.tkdk.gov.tr internet adresi üzerinden yayımlanmaktadır.

IPARD III Programı Başvuru Çağrı İlanları kapsamında TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından yapılacak olan duyurular, İl Koordinatörlüğü www.nevsehir.tkdk.gov.tr resmi internet adresi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılmaktadır.” 

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR