Kapadokya Üniversitesi

İlk defa bir Türk akademisyen PMLA Dergisinin danışma kurulunda

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Oppermann, Amerika Modern Dil Derneği Dergisinin Danışma Kuruluna seçildi.  Oppermann Haziran 2027’ye kadar Danışma Kurulu Üyeliği görevini yürütecek.

Abone Ol

KÜN’den yapılan açıklamaya göre, ilk defa bir Türk akademisyen PMLA Dergisinin Danışma Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

PMLA DERGİSİ HAKKINDA

PMLA, MLA (Modern Language Association of America-Amerika Modern Dil Derneği) dergisidir. 1884’ten beri PMLA, dil ve edebiyat alanlarındaki önemli akademisyenlerin makalelerini yayınlamaktadır. Büyük ve heterojen bir derneğin yayını olan dergi, genel ya da özel çeşitli konulara, tüm bilimsel yöntemlere ve teorik bakış açılarına açıktır. İdeal PMLA makalesi, türü ne olursa olsun türünün en iyi örneğidir. Böyle bir makale, beşeri bilimlerde önemli bir sorunu ele alan, bulgularının sonuçlarını açıkça ortaya koyan bir makaledir. PMLA abone olan kurumların ve MLA üyelerinin kullanımına açıktır.

Her yıl dört sayıda (Ocak, Mart, Mayıs ve Ekim) yayınlanır. Eylül sayısı ise MLA derneğinin yıllık kongresinin programını oluşturur. Dergi AHCI’da (Arts and Humanities Index) yer almaktadır.