Güncel

Ihlara Vadisi'ne yolculuk şimdi daha konforlu

Aksaray'ın gözde turistik bölgesi Ihlara Vadisi'nde ulaşımı kolaylaştıracak yeni gelişmeler yaşanıyor.

Abone Ol

Edinilen bilgilere göre, uzun süredir tamamlanması beklenen Ihlara Vadisi Karşılama Merkezi'ne giden yollar artık hazır. Bu gelişme, özellikle Ihlara Vadisi'ne yüksek ilgi gösteren yerli ve yabancı turistlerin beklentilerini karşılayacak nitelikte.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun projeye verdiği önem ve bu doğrultuda gerçekleştirdiği Ankara ziyaretleri meyvesini vermiş gibi görünüyor. Vadinin karşılama merkezini içeren proje ihaleye çıktı ancak ilk müteahhit firmanın projeyi tamamlayamayarak ayrılması üzerine işler durma noktasına gelmişti. Ardından hukuki süreçler ve gerekli prosedürlerin neticelenmesiyle yeni bir yatırımcı için süreç başlatılmış ve ihaleyi alan firma ile anlaşma yapılmasının ardından yol yapım işi Aksaray İl Özel İdaresi'ne verilmişti. İl Özel İdaresi'nin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda tamamlanan yol, turistlerin beğenisine sunuldu.

Aksaray İl Özel İdaresi'nin söz verdiği çalışmaları zamanında yerine getirmesi, bölge halkı ve turizm çalışanları açısından memnuniyet yarattı.

Şimdi ise Ihlara Vadisi Karşılama Merkezi'nin bitirilmesi için gözler, proje ihalesini kazanan ve geçtiğimiz hafta resmi sözleşmeyi imzalayan müteahhit firmada. Firmanın, projeyi planlandığı gibi iki ay içinde tamamlayarak teslim etmesi bekleniyor.

Güzelyurt ilçe Kaymakamı Muammer Yetiş’de Yapılan faaliyetleri yerinde inceleyerek ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı

Bu gelişmelerin ardından Aksaray yönetimi, Ihlara Vadisi'nde gerçekleştirilecek yeni Karşılama Merkezi Projesi ile bölgenin turizm potansiyelini daha da artırmayı hedefliyor.

Turizm alanında iddialı olan Aksaray için bu proje, hem bölge halkına hem de turistlere daha kaliteli hizmet sunma fırsatı oluşturacak.