Nevşehir Haberleri

İHA’nın harita mühendisliğinde kullanımı anlatıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ve öğretim elemanlarına yönelik “İnsansız Hava Araçları ve Harita Mühendisliğinde Kullanımı” üzerine söyleşi programı düzenlendi.

Abone Ol

NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, NEVÜ Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Keven, Öğr. Gör. Alper Görgün ve Kapadokya Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kürşat İlhan koordinasyonunda gerçekleştirilen söyleşiye Vatan Harita işletme sahibi, Harita Mühendisi ve İHA-1 Pilotu Oktay Özdoğan davetli konuşmacı olarak katıldı. 

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Keven moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Oktay Özdoğan harita mühendisliğinin çalışma alanından, jeodezi ve fotogrametri yöntemleri hakkında bilgi paylaştı.

‘İnsansız Hava Araçları’ ve harita mühendisliğinde kullanımına değinen ve kendi yaptığı çekimler ve uygulama örnekleriyle öğrencileri bilgilendiren Özdoğan, sunumu sonrası öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Eyüp Gürcan,  söyleşide fotogrametri işlemlerinde kullanmış olduğu insansız hava aracını ve faydalı yük olarak kullandığı kamera sistemini uygulamalı olarak öğrencilere anlatan Oktay Özdoğan’a ve Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Keven’e teşekkür ederek, kendilerine teşekkür belgesi verdi.

Program sonunda ayrıca açık alanda İHA’nın kalkış ve kumanda sistemleri, kamera ayarları ve çekimlerle ilgili olarak uygulamalı bir bilgilendirme yapılırken, öğretim elemanları ve öğrenciler İHA kumanda etmeyi deneme fırsatı buldu.