NEVÜ

Hong Kong heyeti Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde

Hong Kong Eğitim Üniversitesinden gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler Avanos’ta Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Abone Ol

Hong Kong Eğitim Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Sedat Gümüş’ün rehberliğindeki heyet NEVÜ Yaşayan Kültür Miras Müzesini ziyaret etti.

Heyetin müze ziyaretine Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Sema Gökenç Gülez, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Ecem Ceylan, Dr. Öğr. Üyesi Semine İmge Azertürk, Arş. Gör. Reyhan Eraslan ve Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencileri katıldı. 

Hong Kong Eğitim Üniversitesi lisans öğrencileri NEVÜ Türk Halk Bilimi Arş. Gör. Kamile Serbest’in mihmandarlığında Türk öğrencilerle birlikte müzeyi gezdi.

Hong Kong’dan gelen öğrenciler için Karagöz ve Hacivat gölge oyununun uygulamalı olarak gösterilmesinin ardından, Hong Kong Eğitim Üniversitesinden bir öğrenci ile NEVÜ Çin Dili ve Edebiyatından bir öğrenci Türkçe ve Çince olarak Karagöz ve Hacivat oyununu uygulamalı olarak gösterdiler. Her iki öğrencinin Karagöz ve Hacivat oyununu doğaçlama olarak Türkçe ve Çince olarak uygulaması büyük beğeni topladı.

Ziyarette Arş. Gör. Kamile Serbest, Hong Kong’tan gelen heyete somut olmayan kültürel mirasın bir parçası olan geleneksel çocuk oyunları, geleneksel el sanatlarından ebru sanatı, taş baskı, halı dokuma ve geleneksel Türk evleri hakkında bilgi vererek uygulamalı olarak gösterdi.

Ebru sanatını deneyimleyen Hong Konglu öğrenciler aynı zamanda kendi elleriyle Türk motiflerinden oluşan taş baskıları bez çantalara bastı.

Ziyaretin devamında geleneksel Türk kıyafetlerini giyen Hong Kong Eğitim Üniversitesi öğrencileri Türk öğrencilere Çince hikâye ve masallar anlatırken, Türk öğrenciler de Hong Konglu öğrencilere Keloğlan masalları ve Nasrettin Hoca fıkraları anlattı.

Ziyaret, öğretim elemanları ve öğrencilerin müzede toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.