NEVÜ

Hong Kong Eğitim Üniversitesi heyetinden Rektör Aktekin’e ziyaret

Hong Kong Eğitim Üniversitesinde Eğitim Politikası ve Liderlik bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Sedat Gümüş’ün rehberlik ettiği lisans öğrencileri ve öğretim elemanlarından oluşan Hong Kong Eğitim Üniversitesi heyeti, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Abone Ol

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin teşekkür etti. 

Misafirperverlikleri ve sağladıkları bilimsel ortamdan dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür eden Doç. Dr. Gümüş, Hong Kong Eğitim Üniversitesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

YÖK tarafından belirlenen “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Üniversitesi olarak, YÖK’ün belirlediği ihtisaslaşma ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda NEVÜ’nün gerçekleştirdiği çalışmalara değinen Aktekin dünyanın 58 farklı ülke ve coğrafyasından yaklaşık 700 uluslararası öğrencinin NEVÜ’de eğitim gördüğünü ayrıca dünyanın farklı coğrafyalarından çok sayıda ülke üniversiteleri ile yaptıkları anlaşmalar neticesinde başta üniversiteler arasında öğrenci ve akademisyen değişimi olmak üzere bir çok alanda ortak proje ve çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Rektör Aktekin bu kapsamda üniversite bünyesinde Japonca, Çince, Rusça, Almanca gibi farklı uluslararası dillerde eğitim verilen bölümlerin bulunduğunu, 99 öğrencinin öğrenim gördüğü Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın ise 2025 yılında ilk mezunlarını vereceğini belirtti.

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile kampüsü gezen heyet daha sonra üniversitenin Avanos’ta yer alan Kapadokya Yaşayan Miras Müzesine geçerek incelemelerde bulundu.