Yaşam

HAK-İŞ Konfederasyonu üyeleri 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

Abone Ol

Hak-İş Konfederasyonu Nevşehir İl Başkanı Fatih Mutlu, üyelere çiçek dağıtarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. 

"Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ımız kutlu olsun.” diyen Başkan Mutlu,  HAK-İŞ olarak depremzedelerle, üyelerle, emekçilerle birlikte yaraları sarmak ve kucaklaşmak için, birlikte yeniden ayağa kalkmak, birlikte mücadele etmek, birlikte güçlüyüz demek için meydanlarda olduklarını belirtti.

Pandemi sebebiyle ara verdikleri kitlesel 1 Mayıs programlarını, emekçilerle deprem dayanışması sebebiyle başlattıklarını söyleyen Mutlu, “HAK-İŞ olarak sağlığımız, işimiz, ekmeğimiz, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerimizi yine meydanlardan yüksek sesle haykırıyoruz.” dedi.

Taleplerin yer aldığı bildirgeyi okuyan Mutlu işçi hakları, ücret düzenlemeleri, vergi sistemi, iş güvencesi, engelli, yaşlı ve kırılgan grupların hakları, kadın hakları, çocuk işçiliği ve istismarının önlenmesi, şiddetle mücadele, sosyal diyalog ve dijitalleşme gibi konularda iyileştirme istediklerini bir kez daha vurguladı.

Mutlu, “İş kazalarının, meslek hastalıklarının olmadığı bir çalışma ortamı için,  emeğimizin ve alın terimizin karşılığı için,  işsizlik ve gelir endişesi olmayan onurlu bir hayat için, birlik, dayanışma ve beraberlik ruhu ile meydanlarda sizlerin güçlü sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Birlik ve beraber mesajını yineleyen Mutlu, “Birliğimiz daim olsun, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’müz kutlu olsun." ifadelerinde bulundu.

HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR