Hacıbektaş

Hacıbektaş’ta ödüller sahiplerini buldu

61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında dört kategoride verilen ödüllerin sahipleri belli oldu.

Abone Ol

Bu yıl planlanan programda ödüllerin Dostluk ve Barış Ödülü, Yaşayan İnsan Hazinesi Hizmet Ödülü, Akademik Araştırmalar Ödülü, Kültür Sanat Ödülü olarak dört dalda verilmesi kararlaştırıldı.

Ödül komitesinde Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Timisi Nalçaoğlu, bağımsız akademisyen Prof. Dr. Çiğdem Boz ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Aslan yer aldı.

Komitenin aldığı kararlar doğrultusunda Hacı Bektaş Veli Yaşayan İnsan Hazinesi Hizmet Ödülü Yazar ve Yayıncı Ali Adil Atalay’a, Akademik Araştırmalar Ödülü Doç. Dr. Meral Salman Yıkmış’a,  Kültür Sanat Ödülü Ressam Kılavuz Bakır’a, Dostluk ve Barış Ödülü ise Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’a verildi.