Yaşam

Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Kutsal topraklara gitmek üzere Nevşehir il merkezi ve ilçelerinden kayıt yaptıran hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

Abone Ol

2024 yılı hac organizasyonunda Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek olan 165 kişilik ilk hac kafilesi için İl Müftülüğü hizmet binası önünde yatsı namazının ardından uğurlama programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Kâzım Güzel'in konuşmasıyla devam etti.

Müftü Güzel konuşmasında hac ibadetinin, yürekleri Allah ve Rasulünün sevgisi ile yanıp tutuşan müminler için en büyük özlem olduğunu belirterek, “Hac, en büyük vuslat ve en büyük heyecandır. Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuktur, kutlu bir ibadettir, büyük bir arınma mevsimidir, tövbe ve dua zamanıdır, rahmet ve mağfiret iklimidir.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan'ın yaptığı duanın ardından hacı adayları tekbir, tehlil ve salâvatlar eşliğinde gözyaşları içerisinde yakınlarıyla vedalaşarak otobüslerle Kapadokya Havalimanı'na uğurlandı.

İl Müftü Yardımcıları Nurcan Solak ve Mahmut Taşyapan ile müftülük personeli ve din görevlilerinin de hazır bulunduğu programda duygusal anlar yaşandı.

1 kafile başkanı, 4 din görevlisi ve 2 kadın irşat görevlisinin eşlik ettiği kafile için ilk durak Medine olacak.