Karşılaşmanın 23. dakikasında Çekya'nın bulduğu gol, elle oynama gerekçesiyle iptal edildi.

Sağ kanattan Coufal'ın uzun kullandığı taç atışıyla ceza sahasında karambol oluştu. Hlozek'in vuruşunda kaleci Mamardashvili'den seken top tekrar Çek futbolcuya çarparak ağlara gitti.

VAR incelemesinin ardından topa elle dokunduğu tespit edilen Hlozek'in attığı gol, geçerlilik kazanmadı.45+4. dakikada Gürcistan penaltıdan golü buldu. Kvaratskhelia'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak, penaltı noktası üzerindeki Hranac'ın eline çarptı.

Hakem Daniel Siebert, VAR incelemesinin ardından elle oynamayı tespit ederek beyaz noktayı gösterdi. Mikautadze, penaltı atışında topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek golü buldu: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Gürcistan'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

59. dakikada Çekya eşitliği yakaladı. Sağ kanattan Coufal'ın kullandığı kornerde, kale sahasındaki Lingr'in kafa vuruşunda top direğe çarptı. Arka direkte bomboş durumdaki Schick, dönen topu kaleye göndererek durumu 1-1'e getirdi.

Türkiye'nin de bulunduğu F Grubu'ndaki mücadele, 1-1 eşitlikle sona erdi.

PUANLAR PAYLAŞILDI

Gruptaki ilk maçlarını kaybeden Gürcistan ile Çekya'nın karşı karşıya geldiği mücadelede puanlar paylaşıldı.Türkiye'ye 3-1 yenilen Gürcistan ve Portekiz'e 2-1 kaybeden Çekya, sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak birer puana ulaştı.

Gürcistan, bu sonuçla ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk puanını elde etti.

Bu sonucun ardından Türkiye-Portekiz maçının kazananı, son karşılaşmalar öncesi grup lideri olarak son 16 turunu garantileme şansı yakaladı.

Grupta 26 Haziran'da Gürcistan-Portekiz ve Çekya-Türkiye maçları yapılacak.

MİKAUTADZE İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI

Gürcistan'ın golcüsü Georges Mikautadze, EURO 2024'teki ikinci golünü kaydetti.

Geçen sezon Fransa'da Metz formasıyla attığı gollerle adından söz ettiren Mikautadze, turnuvada Türkiye'nin ardından Çekya filelerini de havalandırmayı başardı.

SCHİCK'İN ŞAMPİYONA TARİHİNDEKİ 6. GOLÜ

Çekya'nın skorer futbolcusu Patrick Schick, Avrupa Şampiyonası tarihindeki 6. golünü kaydetti.

Türkiye-Portekiz karşılaşması ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye-Portekiz karşılaşması ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Schick, şampiyona tarihinde Çekya'nın en golcü futbolcusu ünvanını paylaştığı eski Galatasaraylı forvet Milan Baros'u da geride bıraktı.

Kaynak: AA