Nevşehir Haberleri

Gönüllü Kamp Liderliği başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Kampları’nda görev almak üzere Gönüllü Kamp Liderliği başvuruları başladı.

Abone Ol

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gençlik Kampları, 20 yılı aşkın süredir gençler arasında dayanışma bilincinin artırılması, temel yaşam becerilerinin geliştirilmesi üzerine aktiviteler, eğitimler ve gezilerle dolu, 6 gün boyunca süren benzersiz bir kamp deneyimi fırsatı sunuyor.

Yeni deneyimlere yönelik hazırlanan kamp aktiviteleri, her gencin ihtiyacına cevap verecek ölçüde kamp liderleri tarafından zenginleştirilerek hazırlanıyor. Kamp liderleri, kamp alanlarında kampçıların konsolide edilmesini sağlarken, program takibi, güvenlik, aktiviteler, eğitimler ve etkinliklerde de aktif olarak görev alıyorlar.

NASIL BAŞVURULUR?

Gönüllü Kamp Liderliği programında başvuru yapmak isteyen adaylar, “E-devlet girişi için tıklayınız” butonuna tıklayarak e-devlet şifresiyle giriş yaptıktan sonra açılan başvuru formunu doldurarak kayıt işlemlerini tamamlayabiliyor.

Başvuruların değerlendirilmesinde, müzik, el sanatları, tiyatro-drama, halkoyunları, akıl zeka oyunları, okçuluk, oryantiring ve rekreasyon gibi alanlarda belgesi olanlara öncelik tanınacak.

Başvuru sahiplerinin bu belgelere sahip olmaları halinde, belgelerini tarayıp veya fotoğrafını çekip başvuru formuna eklemeleri gerekiyor.

Eğitimler, 30 Eylül – 27 Ekim tarihleri arasında Antalya Alaâddin Keykubat Gençlik Kampı’nda dört dönem halinde, beşer günlük sürelerle gerçekleştirilecek. Eğitime hak kazanan adaylar, eylül ayı içerisinde web sitesi ve sosyal medya platformlarından başvuru sonuçlarını takip edebilecek. Ayrıca elektronik posta yoluyla bilgilendirme yapılacak.

Gönüllü Kamp Liderliği, gençlik kamplarında liderlik yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

Başvurular 8 Eylül tarihinde sona erecek.