TES’ten yapılan açıklamaya göre, Türk Eğitim Sen (TES) Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, göçmenlerle ilgili bir açıklama yayımlayarak meselenin sosyolojik bir vaka olarak görülerek gerçekçi çözümlerin üretilmesi gerektiğini belirtti.

Nevşehir’den 2 öğrenci Limitless Makers’da Nevşehir’den 2 öğrenci Limitless Makers’da

Başkan Urgenç, Türkiye’nin göçmen politikasına yönelik eleştiri ve önerilerini sosyal medya hesabından paylaşarak, “İnşallah bu sefer kısıtlamazlar” dedi.

Urgenç şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye göçmen meselesini ensar-muhacir duygusallığı ile değerlendiremez. Bu vakanın sosyolojik bir sorun olduğunu kabul etmeli, Türkiye’nin milli ve kültürel bütünlüğünü koruyucu kalıcı çözümler üretmelidir. Ayrıca geri kabul anlaşmasını iptal etmelidir. Misafirlere saatin gece 12’yi geçtiğini hatırlatmalı ve geldikleri gibi onurlu bir şekilde evlerine uğurlanmaları/gitmelerini sağlamalıdır. Göçmenler Suriye’de veya diğer geldikleri ülkelerde savaş bittiğine göre onurlu bir şekilde yurtlarına dönmelidir. Göçmenlerin hem Türkiye’ye kontrolsüz girişi hem de Türkiye’de ki aşırı nüfus artışı sosyolojik, ekonomik, kültürel anlamda ülkemizin olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.”

Kaynak: BÜLTEN