Farklı meslek gruplarından oluşan ve yıl boyunca titizlikle çalışan koro, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Konsere İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Hep, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal gazi Karakoç ve çok sayıda müziksever katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak gençlikten spora, yurtlardan yatırıma, kültürden sanata, sivil toplum örgütlerinden kamu kuruluşlarına kadar çok geniş bir alanda hizmet ettiklerini belirtti.

Esas hedef kitleleri olan küçük yaş gruplarına sosyal sportif kültürel ve sanatsal faaliyetleri fazlasıyla yaptıklarını aktaran Özdemir, “Bakanlık olarak amacımız bu faaliyetleri toplumun tamamına yayıp devletimizin bu imkanlarından çok daha geniş bir insan topluluğunun faydalanmasını sağlamaktır. İşte tamda bu hedeflerimiz doğrultusunda İl Müdürlüğü bünyemizde özellikle yetişkinler için açmış olduğumuz Türk Halk Müziği koro çalışmamızın yılsonu konseri için karşınızdayız. Türk kültürünün en önemli mihenk taşlarından biri olan, türkülerimizin yaşatılıp kuşaktan kuşağa aktarılması, günümüzde bu konudaki büyük dezenformasyona karşı türkülerimizi, türkülere olan ilgimiz ve sevgimizi devam ettirmek maksadıyla oluşturduğumuz koromuzun, sizlerin çok güzel bir akşam geçirmenize vesile olacağına canı gönülden inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Türk halk müziğinin zengin mirasını gelecek nesillere aktarmak ve bu kültürü yaşatmak amacıyla düzenlenen konser, Nevşehir'in tarihi ve kültürel dokusuna da ayrı bir renk kattı.

Konserde, Anadolu’nun dört bir yanından derlenmiş türküler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce oluşturulan koro tarafından seslendirildi.

Müdür Özdemir'in de koroda sergilediği performans büyük beğeni topladı.

Konser sonunda koro şefi Mehmet İzci'ye, Özdemir tarafından buket çiçek takdim edildi. Ardından, protokol üyeleri tarafından koro ekibine gül verildi.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği bu konser, Türk halk müziğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olarak hafızalarda yerini aldı.

Çiftçilerin sorunları ele alındı Çiftçilerin sorunları ele alındı

Img 0212 2Img 0011

Kaynak: BÜLTEN