Nevşehir Gençlik Merkezi’nde düzenlenen seçmelerde lise ve üniversite öğrencileri kıyasıya rekabet etti. Öğrenciler, bilgi, tartışma ve ikna yeteneklerini sergileyerek, bölge finallerine katılma hakkı kazandı.

“Sahaları boş bırakmak bize yakışmaz” “Sahaları boş bırakmak bize yakışmaz”

Gençlerin fikirlerini savunma ve etkili tartışma becerilerini sergilediği bu önemli etkinliğin, lise kategorisine 63 takım, üniversite kategorisine ise 8 takım katıldı. İlk olarak ilçe finaliyle, yerel düzeyde yarışan takımlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. İlçe finalinin ardından, gerçekleştirilen il finalinde en başarılı takımlar karşı karşıya geldi. Yarışmanın sonunda kazanan takımlar, bölge finaline yükselme hakkı kazandı.

İlçe ve il finallerinde yer alan gençler, sadece münazara becerilerini geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda takım çalışması, eleştirel düşünme ve stratejik karar alma yeteneklerini de pekiştirme fırsatı buldu.

Yarışma sonrasında başarı gösteren takımlara Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Gençlik Merkezi Müdürü Metin Koçak ve jüri üyeleri tarafından ödül verildi. Ardından hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.

Whatsapp Image 2024 10 18 At 195320 3

Img 6555

Kaynak: HABER MERKEZİ