Yaşam

Genç Ofis’te Kültür Buluşmaları düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kampüsü içerisinde yer alan Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Genç Ofis’te Türk ve dünya kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla Kültür Buluşmaları düzenlendi.

Abone Ol

Gençlerin kültürlerarası farklılıkları keşfetmesi, geniş bir dünya görüşüne sahip olmasının sağlanması, Türk ve dünya kültürünün tanınması ve tanıtılması, farklı ülkelerden Türkiye’ye eğitim almak için gelen üniversiteli gençlerin üniversiteye ve Türkiye’ye uyumlarının sağlanması amacıyla buluşma gerçekleştirildi.

Uluslararası Öğrenci Topluluğu üyesi olan Afganistan, Kırgızistan, Kazakistan, Somali ve Sudan uyruklu öğrenciler kendi kültürlerini tanıtmak için ülkelerini, yemeklerini, müziklerini, danslarını sergilemek adına Genç Ofis’i birlikte karnavala dönüştürdü.

Birbirlerinin yemeklerini tadan, danslarını izleyen, yöresel kıyafetlerini gören gençler ve misafirler farklı kültürleri keşfetmiş oldu.

Kültür Buluşmalarına NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tütel, öğrenciler ve misafirler katıldı.

“FARKLI KÜLTÜRDEKİ GENÇLERİMİZİ AYNI BAHÇENİN FARKLI ÇİÇEKLERİNE BENZETİYORUM”

Bu renkli etkinliğe katkı sağlayan Uluslararası Öğrenci Topluluğu’na teşekkürlerini ileten ve kurumun sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerinden bahseden İl Müdürü Özdemir şu ifadeleri kullandı: “Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi kapsamında yaptığımız bu etkinlikle, farklı kültürdeki gençlerimizin birbirine daha çok ısınmalarını ve birbirlerini daha iyi tanıyabilmelerini amaçladık. Yabancı uyruklu gençlerin yöresel kıyafetleri, kültürel aksesuarları, yemekleri, müzikleri ve dansları hepimizi çok etkiledi. Farklı kültürdeki gençlerimizi aynı bahçenin farklı çiçeklerine benzetiyorum. Bu özel gün için emeklerinden dolayı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine, Uluslararası Öğrenci Topluluğu’na, Gençlik Merkezimizdeki ekip arkadaşlarıma ve gönüllü gençlerimize teşekkür ederiz.”