GENEL

Samsunspor'da Bayram Havası: Süper Lig'de Yeniden

Samsunspor taraftarları, takımlarının Süper Lig'e yükselmesiyle birlikte coşkuyla kutlama yaptı. Kentte bayram havası yaşandı. İşte detaylar…

Abone Ol

Samsunspor taraftarları, takımlarının Süper Lig'e yükselmesiyle birlikte coşkuyla kutlama yaptı. Kentte bayram havası yaşandı. İşte detaylar…

Spor Toto 1. Lig'de 66 puanı olan Samsunspor, deprem bölgesi takımlarından Yeni Malatyaspor ve Adanaspor ile oynayacağı maçlardan hükmen galip sayılacağı için 72 puana ulaşacak. En yakın rakibi 57 puanla Eyüpspor’un bugün oynadığı Gençlerbirliği maçında 2-0 kaybetmesi ile lider Samsunspor bitime 5 maç kala Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.

2’li averajla şampiyonluğu garantiledi Ligin bitimine 5 hafta kala Samsunspor’un en yakın şampiyonluk rakiplerinden Eyüpspor’un 57 puanı (31 maç), Sakaryaspor’un 55 puanı (30 maç), Çaykur Rizespor’un 54 puanı (29 maç) ve Pendikspor’un 54 puanı (30 maç) bulunuyor.

Şampiyonluk yolundaki 4 rakibinden de 2’li averajı iyi olan Samsunspor, diğer rakipleri kalan tüm maçları kazanıp 72 puana ulaşsa bile 2’li averajla şampiyonluğu garantileyerek Süper Lig’e çıktı.

Kentte bayram havası yaşandı! Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Samsunsporlu taraftarlar bayraklar, meşaleler ve marşlarla şampiyonluğu kutladılar. 11 yıllık Süper Lig hasretini rakibinin puan kaybıyla nisan ayında sonlandıran Samsunspor’da taraftarlar davul ve zurnalar eşliğinde göbek atarak şampiyonluk kutlaması yaptılar.