GENEL

Barcelona Fenerbahçe'yi UEFA'nın önüne attı!

Barcelona kulübü, hakkında açılan dava nedeniyle UEFA'ya sevk edilmişti. UEFA, Barcelona'ya çok ağır bir ceza vermişti. Katalan ekibinin savunması Fenerbahçe'yi tehlikeye attı. İşte detaylar...

Abone Ol

Katalan ekibi Barcelona'nın başı, İspanya Hakem Teknik Kurulu'nun eski Başkan Yardımcısı Negreira Sanchez'e yasa dışı para ödediği gerekçesiyle büyük bir belada...

Barça'nın 2001-2018 yılları arasında toplamda 7.3 milyon euroyu, Sanchez'e verdiği belirtilmişti. Bunun sonrasında davalar açıldı. UEFA'nın da Barça'yı Avrupa kupalarından men etmesi bekleniyor.

FENERBAHÇE VE PORTO AKLANMIŞTI... 2010-11 sezonunda F.Bahçe hakkındaki şike iddiaları sonrasında UEFA, Kanarya'yı Avrupa'dan men etmişti. 2003-2004 sezonunda ise Porto Başkanı'nın da aralarında bulunduğu bazı isimler hakkında " Altın Düdük" operasyonu başlatılmış ve hakemlere rüşvet verildiği iddia edilmişti.

Bütün bunlar yaşanırken Sport'un haberine göre Katalan ekibi, UEFA'ya vereceği savunmada Fenerbahçe ve Porto'yu örnek gösterecek.

Sonrasında Portekiz ekibi de ceza aldı. Ancak yerel yetkililer, yıllar sonra her iki takımı da akladı. Barcelona'nın da UEFA'ya, "Karar için acele etmeyin. F.Bahçe ve Porto da aklanmıştı." şeklinde savunma vereceği belirtildi.