GENEL

Arda Güler'i topa tuttular!

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası penaltı kararından sonra soyunma odasında Arda Güler'le tartışma yaşandı. Tüm detaylar haberin devamında...

Abone Ol

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe sahasında ezeli rakini Beşiktaş'a 4-2 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı.

Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasının ardından 4 gollü galibiyeti Fenerbahçeli taraftarların büyük tepkisine neden oldu.

Dev derbiye Halil Umut Meler'in verdiği penaltı kararı damga vurdu. Arda Güler'in yerde kaldığı pozisyon maçın ardından soyunma odasına taşındı. Beşiktaşlı yıldız oyuncu Arda Güler'e tepki gösterdi. Soyunma odası karıştı. İşte ayrıntılar...

Derbinin 40. dakikasında Arda Güler, Beşiktaş savunmasını çalımlarla geçti. Genç yıldız Onur Bulut'un müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Beşiktaşlı futbolcular, Arda Güler'in kendini yere attığını iddia ederek hakeme itirazda bulundu. VAR ile iletişime geçen Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Enner Valencia topu ağlara göndererek Fenerbahçe'yi derbide 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27'nci haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Halil Umut Meler'in Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararı, Beşiktaş'ın tepkisini çekti. Beşiktaş'ın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda; penaltı pozisyonunun yer aldığı videoya, "Manuel zekanın ürünü Halil Umut Meler" notu düşüldü.

Beşiktaş Yönetim Kurulu Umut Tahir Güneş ise, "Kadıköyde şölen başladı.. Kıyım başladı… Halil Umut Meler ve ekibi iş başında… Dokunmadan çalınan bir penaltı… Yazıklar olsun…" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

ESKİ HAKEMLER PENALTI POZİSYONUNU DEĞERLENDİRDİ Fenerbahçe'nin Arda Güler ile kazandığı penaltı pozisyonun beIN Trio programında ele alındı. İşte penaltı pozisyonu için yapılan yorumlar: Bülent Yıldırım: Arda harika bir driplingle birinci rakibini geçiyor, ikinci rakibini geçiyor. İkinci rakibinden bir temas alsa zaten bir penaltı yaratmaya... Burada devam ediyor. Soru şu; Ben Onur Bulut olarak nasıl penaltı yapacağım? Tutacağım, çekeceğim. Asla bunların hiçbirisinin olmadığını göreceğiz. Ayağa bastı mı? Hayır. Oluşan diz teması Arda kum havuzuna atlar gibi olarken bir temas. Onur Bulut penaltıyı gerektirecek hiçbir müdahalede bulunmuyor. Bu bir elit hakeme yakışacak bir görüş açısı mı? Burada Arda'nın bir temas alacağını düşündü. Sağlıklı görmüyor, yanıldı, kötü bir yanılgı oldu. Böyle bir durumda VAR ne yapar? Buna müdahale edilmeyecekse... Bir aldatma ihtimali var ortada. VAR buna neden karışmaz.