AK Parti İl Teşkilatı tarafından İsrail’in başta Gazze'de olmak üzere bölgede gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerinin ve katliamların unutulmamasını sağlamak ve katledilen masumları anmak amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Tarık Kesekçi Parkı önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Aygün’ün yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Burada konuşan Başkan Aygün, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü kabul etmediklerini ve Filistin davasını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Ticaret Bakanlığı haksız fiyat artışlarına geçit vermiyor Ticaret Bakanlığı haksız fiyat artışlarına geçit vermiyor

Whatsapp Image 2024 10 07 At 12.09.40 (2)İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılarla Filistinli savunmasız sivilleri hedef aldığını ve uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza attığını hatırlatan Aygün, İsrail’in işlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için 7 Ekim'i bahane ettiğini söyledi.

“İSRAİL BÖLGEDE İSTİKRARSIZLIK VE KAOS KAYNAĞI OLMAYI SÜRDÜRMEKTEDİR”

Uluslararası hiçbir kurumun İsrail’in Filistin’e saldırılarının durdurulması için yeterli çaba sarf etmediğini söyleyen Başkan Aygün, “İnsan haklarını ağzından düşürmeyen bazı Batılı devletler maalesef ki İsrail'i kınama cesareti bile gösterememiştir. İsrail, bölgenin ortasına Batılı güçlerce bırakılmış bir bomba misali on yıllardır bölgede istikrarsızlık ve kaos kaynağı olmayı sürdürmektedir. Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur.” diye konuştu.

“İSRAİL NAZİ ALMANYASI'NDAN FARKSIZDIR”

İsrail’in 1930'ların Nazi Almanya’sından farksız bir tutum sergilediğini kaydeden Aygün, “Nazi Almanyası'nın durdurulmamasının dünyanın başına açtığı dertleri tarihten biliyoruz. Bugün de İsrail durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir.” dedi.

“ÜLKEMİZ TOPRAKLARINI DA KATAN BU SUÇ ŞEBEKESİNİN PLANLARININ FARKINDAYIZ”

Türkiye’nin sadece diplomatik yollarla değil, aynı zamanda insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayan İl Başkanı Aygün şöyle konuştu: “İsrail saldırganlığının ülkemize de yönelebileceği riskini tüm bölge ülkeleri gibi biz de görüyoruz. Vadedilmiş topraklar safsatasının içine ülkemiz topraklarını da katan bu suç şebekesinin planlarının farkındayız. Stratejik tüm hazırlıklarını yapan bir ülkenin özgüvenini taşıyoruz. Fakat aynı zamanda toplumsal istikrarın da hayati olduğunu bildiğimizden iç cepheyi güçlü tutmak için vatandaşlarımızı ülkemizin karşılaşabileceği uluslararası tehditler konusunda siyasi ve ideolojik tutumlarından bağımsız olarak tek bir cephede birleşmeye davet ediyoruz.”

“FİLİSTİN, TÜM İNSANLIĞIN VİCDAN DAVASIDIR”

Güçlü bir Türkiye'nin ve siyasi iradenin öneminin hem bölge hem de insanlık için hayati olduğuna dikkati çeken Aygün, “Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır. İsrail'in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecektir.” dedi. 

Whatsapp Image 2024 10 07 At 11.36.45Whatsapp Image 2024 10 07 At 12.09.40Whatsapp Image 2024 10 07 At 12.09.40 (1)

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR