Sanatçı Canan Anderson, Paşabağları Vadisi'nin etkileyici atmosferinde gerçekleşen konserde klasik bir keman dinletisinden öte renkli repertuarıyla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

“Canan Anderson Keman Show” adlı performansında sanatçı klasikten folk müziğe rock'n roll'dan jazz'a farklı müzik türlerindeki eserleri kendi özgün dokunuşuyla yeniden yorumladı. 

Şef Ahmet Mustafa Yelden önderliğinde; Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Devlet Sahne Sanatları Topluluğu ve Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından gerçekleşen “Saye” etkinliği Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gönüllere dokundu.

Paşa Konağı Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen “Küçürek Öykü Atölyesi”nde Yazar Veli Ay, festival katılımcılarına küçürek öykü yazma sanatını öğretti.

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ SANAT BİR ARADA

Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde “Geleneksel El Sanatları Atölye Çalışmaları” ve Avanos’ta “Çömlek Atölyesi” ziyaretçilerini ağırladı.

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi’nde gerçekleşen atölyede, Kitre Bebek Sanatçısı Sibel Radiye Gül, katılımcıları Anadolu’nun kaybolan hikâyelerinde bir yolculuğa çıkardı.

Katılımcılar, hem kaybolmaya yüz tutmuş bir sanatın geleneksel uygulamalarıyla tanıştı, hem de kitre bebeklerle, somut olmayan kültürel mirasın korunup aktarılmasına ve doğanın geri kazanılmasına nasıl katkı yapılabileceğini deneyimlediler.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Avanos Amfitiyatro önünde kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” ile çocuklar gönüllerince eğleniyor.

Suç makineleri Hacıbektaş’ta yakalandı Suç makineleri Hacıbektaş’ta yakalandı

Çocuklar festivalin yedinci gününde çocuk tiyatrosu "Kukuli” ile eğlenceli saatler yaşadı. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.

Whatsapp Image 2024 08 10 At 14.06.28Whatsapp Image 2024 08 10 At 14.03.31Whatsapp Image 2024 08 10 At 14.03.31 (2)Whatsapp Image 2024 08 10 At 14.04.09

Kaynak: HABER MERKEZİ