KÜN Beşerî Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı ile Psikoloji Lisans Programı, ilgili alanlarda Türkiye’de YÖK tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan FEDEK tarafından 2 Mayıs tarihinden geçerli olmak üzere ikişer yıl süre ile akredite edildi.

KÜN’ün ilgili bölümlerinin kuruluşlarından itibaren ön hazırlıklarını yaptıkları ve süreç içerisinde de akreditasyon gerekliliklerini ve kriterlerini yakından takip ederek yürüttükleri kalite geliştirme çalışmalarına ilişkin FEDEK tarafından yapılan dış değerlendirme sonucunda, bölümlerin bu çabalarının başarılı sonuçları tescillenmiş oldu.

KÜN öğrencilerine sertifikaları verildi KÜN öğrencilerine sertifikaları verildi

KÜN İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans Programı, 2 Mayıs tarihi itibariyle Türkiye’de FEDEK akreditasyonu almış 14 programdan birisi olurken, Psikoloji Bölümü Lisans Programı ise eğitim dili Türkçe veya İngilizce olan akredite edilmiş 19 program, yalnızca Türkçe eğitim diliyle yürütülen programlar bazında da 14 program arasında yerini aldı. 

Bölümlerin akreditasyon sertifikaları FEDEK yetkilileri tarafından 14 Mayıs tarihinde Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanlığına sunuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ