NEVÜ

Engelliler Haftası kapsamında “Uçurtma Şenliği”

Özel gereksinimli öğrenciler, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de festival havasında düzenlenen uçurtma şenliğinde doyasıya eğlendi.

Abone Ol

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla NEVÜ Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi, Nevşehir Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörlüğü ve Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER) iş birliğinde özel gereksinimli öğrenciler için uçurtma şenliği düzenlendi. NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi Açık Alan Futbol Sahası’nda düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Özlem Fındık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyhmuş Aydoğdu, NEVÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Umut Yücel, Hacı Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu, İstiklal Ortaokulu, 19 Mayıs İlkokulu, Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER)’de eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler ve velileri, NEVÜ akademik ve idari personeli katıldı.

NEVÜ’lü öğrenciler ve katılımcılar eşliğinde uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturan ve kendilerine çeşitli ikramlarda bulunulan özel gereksinimli öğrenciler, ayrıca Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen mini golf ve yüz boyama etkinleriyle birlikte gönüllerince eğlendi.

‘Biz De Varız’ Sergisi

Etkinlik kapsamında ayrıca İstiklal Ortaokulu’nda eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin yaptıkları ‘Biz De Varız’ temalı resim sergisi açıldı. Katılımcılar ile birlikte sergiyi gezen Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Özlem Fındık sergide yer alan resimler hakkında bilgi aldı.