Nevşehir'de yapım aşamasındaki farklı daireleri 57 kişiye sattığı ve satışını yaptıkları bazı daireleri de hak sahiplerine teslim etmeyerek yaklaşık 90 milyon TL haksız kazanç elde ettiği iddia edilen emlakçı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Mağdur olan hak sahipleri ise Nevşehir Adliyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 11.10.42 (3)

“CİDDİ BİR DOLANDIRICILIK VAKASI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Mağdurların avukatı olan Abdulkadir Ünal, Nevşehir'de emlak dolandırıcılık vakası ile karşı karşıya olduklarını, dosya kapsamında ise yaklaşık 8-10 kişinin şüpheli olarak ifadesinin alındığını söyledi.

Tespit edilen 40-50 civarında mağdurun olduğunu belirten Ünal, “Mağdur sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ne kadar mağdur olduğunu net olarak kimse bilememektedir. Çünkü gerçekten ciddi bir dolandırıcılık vakası ile karşı karşıyayız. Belki bu işin ucu farklı şehirlere kadar uzanmaktadır. Bu hususla alakalı Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmayı yürütmektedir. Savcılık soruşturmayı titizlikle yürütmektedir. Türk adaletine olan inancımız tamdır. Mağdur vatandaşların hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 11.14.11

ÇOK İKNA EDİCİ BİR ŞEKİLDE BİZİ DOLANDIRDILAR

Mağdurlardan birisi olan İbrahim Altundağ, Sulusaray’da müstakil evlerinin olduğunu, müstakil ev karşılığında ise kendilerine Esentepe Mahallesinde ultra lüks daire vadettiklerini aktardı.

Atatürk heykeline saldıran baltalı saldırgan duruşmada "Ben Mesih'im" dedi Atatürk heykeline saldıran baltalı saldırgan duruşmada "Ben Mesih'im" dedi

Bazı kurumlara güvenerek araştırdıklarını söyleyen Aldundağ, “İnşaat devam ediyordu, notere gittik noterde satışını verince biz güvenerekten evin tapusunu verdik. Evimizi yıktılar. 3-4 ay falan inşaat devam etti. Sonra inşaatta yavaşlama başladı. Tabi biz araştırınca dolandırıldığımızın farkına vardık. Benim gibi resmiyette gözüken şuan 56 - 57 ama 90’a yakın kişinin olduğunu düşünüyoruz ki öyle. Daha şikâyetçi olmayanlar var. Yurt dışında olanlar var. Hepsinin hikâyesi birbirimize benziyor. Yani noter, A. İ., yanında bir tane ortağı var, annesi ve yanında çalışanlar. Bunlar çete halinde. Bir tanesi noter ile bağlantıya sokuyor. Bir tanesi geliyor şöyle evim böyle evim var diyor. Yani çok ikna edici bir şekilde bizi dolandırdılar. Mağduruz. Annem gil şuanda evsizler.” ifadelerine yer verdi.

“EĞER NOTER İZİN VERMESEYDİ BURADAKİ MAĞDURLARIN ÇOĞU EVİNİ PARASINI VERMEYECEKTİ”

İşin içerisinde noterinde olduğunu iddia eden Altundağ, “Bu işin içerisine noteri de katmak istiyorum. Çünkü bütün mağdurların elinde noter sözleşmeli satış taahhüttü var. Sonuçta noter devlet demek. Eğer noter izin vermeseydi buradaki mağdurların çoğu evini parasını vermeyecekti. Ben işin içinde değilim dediği ortağı şuanda göğsünü gere gere Nevşehir merkezde geziyor. Biz bunun gezmesinden rahatsızız. İleride tatsız şeyler olmaması için biz savcımızdan adalet bekliyoruz, savcıya da güveniyoruz.” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 11.10.42Whatsapp Image 2024 07 18 At 11.10.42 (2)

Muhabir: MEHMET GÜNAY