Jandarmadan öğrenci ve velilere seminer Jandarmadan öğrenci ve velilere seminer

Kozaklı Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan yurtlarda emekli vatandaşlar vatandaşların 15 Temmuz – 15 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz olarak misafir edilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler ile ilgili yaptığı açıklama şekildeydi; Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların 1 aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak. Emeklilerin hayat kalitesini artıracaklarını belirten Işıkhan, "Bankalardan odalara, sendikalardan meslek odalarına, özel sektörden kamu kuruluşuna kadar birçok paydaşımız destek verdiler" dedi.

Emekliler için netleşen yeni uygulamalar şu şekilde: "Emekliler.gov.tr" internet sitesi üzerinden emekliler için yapılan çalışmalar ve faaliyetler paylaşılacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar 1 aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kendi bünyesindeki tesisler ücretsiz olarak tüm emeklilere açacak. Emekliler tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalacak ifadesinde bulundu.

Muhabir: YASEMİN EKİCİ